Surupăceanu, făcut praf de fostul soţ al Mihaelei Rădulescu

Fostul soţ al Mihaelei Rădulescu l-a criticat fără menajamente pe Mugurel Surupăceanu pentru iniţiativa sa de a impozita cu 0,5% averile mai mari de o jumătate de milion de euro. Omul de afaceri Elan Schwartzenberg i-a spus deputatului de Gorj de câteva ori că "bate câmpii", disputa dintre cei doi având loc într-o emisiune televizată, Surupăceanu având o intervenţie prin telefon pentru a-şi apăra proiectul de lege. Criticul său a fost însă categoric şi a susţinut că legea impozitării averilor nu va aduce bani la buget pentru că marii oameni de afaceri din România au început deja să îşi transfere banii în conturi din străinătate, pentru a se asigura că nu vor fi impozitaţi suplimentar.

Schwartzenberg i-a spus lui Surupăceanu că a promovat legea respectivă doar pentru a-şi face campanie, deputatul fiind acuzat de omul de afaceri şi că suma ce s-ar aduna la buget din colectarea acestui impozit nu ar fi foarte mare. „Domnu’ Surupăceanu, nu vă supăraţi, bateţi câmpii, nu îmi răspundeţi la obiect. Nu vă supăraţi, bateţi câmpii! (…) Sunteţi pe lângă! (…) Domnu’ Surupăceanu vorbeşte că va colecta 100 de milioane, care înseamnă zero la bugetul statului, care hârtia, maculatura pentru a colecta taxele costă de o sută de ori mai mult, domnu’ Surupăceanu care este plătit în Parlament deputat, din banii noştri, care şi-a făcut campanie pe baza unor cetăţeni de acolo, care l-au ales, l-au votat şi l-au susţinut ş.a.m.d., discută de o ipotetică sută de milioane care s-ar putea colecta. Nu ştim să calculăm costurile de colectare a acestei sute de milioane! Eu vă garantez un lucru: de când a început povestea domnu’ Surupăceanu, eu vă dau negru pe alb că au fugit din ţară 100 de milioane din bănci. (…) Când simt instinctiv o persoană care urmăreşte să câştige imagine, fără a avea o justificare clară, financiară, materială, şi între timp demersurile lui pot genera nişte pierderi colaterale mult mai mari decât scopul în sine, personal, sunt dezamăgit“, a declarat fostul soţ al Mihaelei Rădulescu.

Mugurel Surupăceanu rămâne convins că proiectul său de lege poate fi îmbunătăţit, Elan Schwartzenberg acuzându-l însă pe deputat că nu a dorit decât să îşi facă imagine cu ajutorul acestei iniţiative. Parlamentarul gorjean a declarat însă recent că va apela la organizarea unui referendum în cazul în care nu va găsi susţinere printre politicieni şi oamenii de afaceri. Surupăceanu a precizat că ştie că mulţi dintre cei vizaţi de acest impozit propus de el nu doresc aprobarea legii sale, deputatul fiind convins că, la referendum, cei mai mulţi dintre români vor fi de partea sa.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: