Suspiciune de pestă porcină pe fondul de vânătoare al lui Iordache

Circa două mii de porci mistreți ar putea fi uciși în următoarele zile, dacă suspiciunea de pestă porcină va fi confirmată pe fondul de vânătoare de la Turceni, administrat de omul de afaceri Ion Iordache.

Potrivit directorului excutiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, Sorin Ștefănescu, suspiciunea a apărut pe 1 ianuarie, când au murit trei mistreți. Probele recoltate au fost trimise la laboratorul de la Craiova, unde suspiciunea s-a confirmat.

În cursul zilei de miercuri se așteaptă și rezultatele analizelor făcute la laboratorul din București. Dacă și acestea vor confirma boala, vor fi luate măsurile care se impun.

Întrebat dacă vor fi acordate despăgubiri pentru mistreții care vor fi uciși, Ștefănescu a spus: “Vom analiza, legea este neclară”.

La nivel național, în ultimele săptămâni au fost semnalate cazuri de pestă porcină la mistreți pe mai multe fonduri de vânătoare.

În Judeţul Gorj sunt 40 de focare de pestă porcină africană în gospodăriile populaţiei şi 15 cazuri la mistreţi. Până acum au fost plătite despăgubiri pentru cele 48 de exploataţii afectate în valoare de 334.100 de lei. (R.S.)

Vizualizări: 3,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: