Suspiciuni de fraudă la programul Casa Verde

Administrația Fondului de Mediu (AFM) a blocat după doar câteva ore de funcționare accesul la aplicația în care doritorii se pot înscrie pentru a beneficia de subvenția de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice, un program cu valoare de peste 650 de milioane de lei.

Explicația oficială a AFM e că blocarea înscrierii a fost făcută ”pentru efectuarea unor analize asupra modului de functionare a inscrierii persoanelor fizice”.

Probleme ar fi apărut în Oltenia, unde fondurile s-au epuizat în câteva ore pentru că o firmă a depus 2.700 de cereri. Potrivit datelor publice, firma respectivă ar fi depus peste 2.700 de aplicații în doar câteva ore, mai mult decât aplicațiile depuse în oricare dintre celelalte șapte regiuni.

Pe 10 septembrie, Administrația Fondului de Mediu a deschis sesiunea de înscriere pe site-ul https://fotovoltaice.afm.ro/. La doar câteva ore, AFM a anunțat oficial suspendarea înscrierilor, cu următorul mesaj: ”Pentru efectuarea unor analize asupra modului de functionare a inscrierii persoanelor fizice in cadrul Programului denumit generic CASA VERDE FOTOVOLTAICE, aplicatia informatica nu va fi disponibila incepand din data de 10 septembrie, ora 16.30. Accesul in aplicatie, pentru inscrierea persoanelor fizice in Program, se va relua in cel mai scurt timp, dupa finalizarea analizelor efectuate”.

Vizualizări: 1,721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: