Şedinţă decisivă pentru angajaţii UATAA

Administratorii Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă din Motru au fost convocaţi, vineri, într-o şedinţă. La întrunire vor participa angajaţii care se regăsesc pe lista celor care au fost stabiliţi pentru a intra în concediu fără plată o zi pe săptămână, timp de cinci luni. Zeci de salariaţi revoltaţi au protestat şi joi din cauza acestei măsuri pe care o consideră discriminatorie. Primarul Gigel Jianu a chemat la această şedinţă şi consilierii locali.

Discuţiile au fost programate pentru vineri, la ora 9, în sala de şedinţe a Primăriei Motru. Edilul a luat această decizie pentru a stabili care este soarta celor peste 40 de angajaţi de la UATAA care ar urma să intre în concediu fără plată în fiecare zi de vineri, cinci luni de acum înainte.

Oamenii au protestat din nou în faţa uzinei, fiind revoltaţi că vor pierde bani la salariu. „Ce facem? Mâine e vineri şi noi nu ştim dacă venim sau nu la muncă? Să ne spună ei cum au selectat aceşti oameni care trebuie să intre vinerea în concediu fără plată”, s-a revoltat o salariată a UATAA.

“E foarte grav ce se întâmplă! După atâţia ani să ne bage în concediu fără plată? Nu e vina noastră că nu sunt bani. Noi venim la serviciu, muncim”, a spus o altă angajată care a protestat în faţa societăţii.

Atât administratorul special Eugen Corcoaţă, cât şi cel judiciar, firma Siomax, au fost chemaţi să participe la această întâlnire. „Pentru mâine, convoc administratorul special, administratorul judiciar, pe dumneavoastră pe toţi, dar nu în stradă aici, în sala de şedinţe a primăriei. Va fi chemat şi domnul Corcoaţă, şi doamna Somnea, pentru mâine dimineaţă la ora 9”, a fost mesajul primarului Gigel Jianu pentru angajaţii nemulţumiţi.

În prezent, 160 de angajaţi mai numără UATAA Motru. Pentru circa 50 dintre aceştia, s-a stabilit să intre în concediu fără plată, o zi pe săptămână, pentru o perioadă de cinci luni.

Administratorul special, cel care a venit cu această soluţie, susţine că, în acest fel, se va face economie la fondul de salarii, societatea fiind deja în insolvenţă şi fără bani.

Municipalitatea a anunţat, în primă fază, că măsura considerată una care îi discrimina pe angajaţi a fost suspendată. Cu toate acestea, oamenii se tem că vor fi trimişi acasă.

Vizualizări: 930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: