Palatul Administrativ din Târgu Jiu, evaluat la peste 20 de milioane lei

Impozanta clădire din centrul municipiului Târgu Jiu, care găzduiește astăzi Prefectura Gorj și Consiliul Județean, a fost evaluată la peste 20 de milioane de lei. Guvernul va lua joi în discuție proiectul de hotărâre privind actualizarea valorii de inventar şi a datelor de identificare a acestui imobil aflat în administrarea Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj.

În urma verificărilor de specialitate şi a măsurătorilor cadastrale, s-a stabilit că Palatul Administrativ, situat pe strada Victoriei nr. 4, are o suprafață construită desfășurată de 8.198 mp. Terenul aferent este de 6534 mp. Valoarea de inventar a fost stabilită la 20.696.000 lei.
Imobilul nu face obiectul unor cereri de reconstituire a dreptului de proprietate privată sau de restituire şi nu face obiectul vreunui litigiu.

Palatul Administrativ a fost iniţial un spaţiu destinat primăriei. La 22 august 1898 i s-a pus piatra de temelie, eveniment la care a participat chiar Prințul Ferdinand, moștenitorul tronului. Construcţia a fost recepţionată parţial la 9 mai 1900, impresionantă fiind sala de consiliu, în stil maur. Lucrările au fost finalizate în anul 1904, prin montarea ceasului.

Proiectantul clădirii a fost Petre Antonescu, arhitectul Arcului de Triumf și al mai multor clădiri emblematice din țară.

Vizualizări: 1,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: