Sute de absenţi la proba de matematică

Elevii gorjeni au lipsit pe capete la cea de-a doua probă a examenului de bacalaureat. Nici cei care s-au prezentat nu s-au arătat prea bucuroşi de performanţele pe care le-au avut la matematică. Cu toate speră într-o notă de trecere, mulţi cred că acest lucru nu se va întâmpla. Rezultatele vor fi afişate pe 4 septembrie.

Candidaţii de clasa a XII-a care nu au promovat în prima sesiune examenul de bacalaureat nu s-au arătat interesaţi nici de probele din toamnă. Procentul de prezenţă înregistrat la proba de matematică a fost de 80%, mult mai mic decât la proba anterioară. „La proba a doua a examenului de bacalaureat, matematică şi istorie, care de obicei ridică cele mai mari dificultăţi în rândurile absolvenţilor de liceu. Sperăm ca lucrurile să meargă bine. Nu am avut nici un fel de incidente, însă prezenţa a fost mult mai slabă decât la prima de limba şi literatura română, de doar 81, 19%. Am avut 2493 de absolvenţi înscrişi, dar 469 au absentat”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Chiar dacă nu au fost semnalate incidente, mulţi elevi s-au plâns de dificultatea subiectelor, care nu au diferit deloc de cele din vară. „Au fost la fel de grele ca cele din vară. Sper să fie notă de trecere. Dacă ai învăţat treci, dacă nu, nu”, spune unul dintre candidaţi.

REZULTATE

Primele rezultate, înainte de contestaţii, vor fi afişate pe 4 septembrie, urmând ca cele finale să fie afişate pe 7 septembrie. „Ne ajută şi candidaţii, că scriu mai puţin acum în toamnă şi aşteptăm cu încredere rezultatele. Pe 4 septembrie afişăm rezultatele şi se depun contestaţii, iar pe 7 se afişează rezultatele finale”, mai menţionează Gheorghe Mitescu.

Vizualizări: 59

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: