S-au îmbulzit şi înjurat la împărţirea alimentelor de la UE

Târgujienii nevoiaţi s-au îmbulzit ieri dimineaţă la alimentele de la Uniunea Europene. Răbdarea celor care aşteptaseră preţ de câteva ore la coadă, în faţa Direcţiei de Protecţie Socială, a cedat atunci când au fost anunţaţi că mai sunt pachete doar pentru o sută de persoane. Aceştia au acuzat proasta organizare, s-au împins la coadă şi au jignit persoanele care au intrat în locul în care alimentele se distribuiau. Unii au ieşit din îmbulzeală chiar cu pungile de orez sparte.

Zeci de târgujieni s-au călcat de-a dreptul în picioare la distribuirea alimentelor de la UE. Supăraţi că treaba nu merge mai repede, aceştia au acuzat conducerea Direcţiei de Protecţie Socială de proastă organizare.  „Este coadă mare şi nu suntem mulţumiţi deloc. Păcat de cine a făcut organizarea asta. Eu am mai stat la coadă ţi lunea trecută timp de o oră şi jumătate, iar atunci nu m-au găsit pe tabel, iar acum am venit de mai bine de două ore. Am persoană în casă bolnavă de epilepsie şi ce o face până ajung acasă nu ştiu”, spune Gheorghe Anghelescu. Când au auzit că alimentele mai ajung doar pentru o sută de persoane, beneficiarii au început să se împingă din ce în ce mai rău. „Lumea se împinge de parcă am fi nişte animale. Le e frică pentru că nu o să mai apuce alimente. Aşteptăm de dimineaţă, de la ora 8.00. S-a mers foarte greu, iar când ne-au anunţat că mai sunt alimente doar pentru o sută de persoane au început să se împingă. Dar mâine vor aduce altele”, mai declară una dintre femeile aşezate la coadă. „Şi oamenii sunt de vină. Aici e şi chestia de bună creştere. Dar acesta este efectul românului, de a se aşeza sub formă de grămadă, de turmă. Şi acum ei forţează. Ar trebui totuşi făcută o programare, să fie o mai bună organizare”, a spus unul dintre beneficiari.

Peste 5000 de beneficiari

Directoarea Teodora Ciobanu a declarat că alimentele de la UE  se distribuie până în luna decembrie, aşa că este imposibil ca într-o zi să le ridice toţi beneficiarii. Problema este însă că oamenii nu înţeleg acest lucru. „Nu sunt foarte mulţi, însă se pare că încă nu ne-am obişnuit să aşteptăm la un rând. Sunt peste 5000 de persoane care primesc aceste ajutoare. Ne-am dori să le distribui într-o singură zi la toţi. Niciunul dintre dânşii nu vor rămâne fără ajutoare. Există un grafic de distribuţie, iar noi suntem programaţi pentru mâine să primim încă 34 de tone de alimente. Programul pentru persoanele cu handicap a fost de asemenea refăcut. Aceştia pot să vină lunea, joia şi vinerea pentru a-şi ridica alimentele”, spune Teodora Ciobanu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: