A sesizat la 112 că se copiază la Bac

A sunat la 112 ca să anunţe că se copiază la examenul de bacalaureat. Este vorba despre un elev care susţinea examenul la Liceul cu Program Sportiv şi care a pus poliţia degeaba pe drumuri pentru că frauda nu a fost confirmată. Poliţia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj au deschis o anchetă, iar elevul care a folosit linia de urgenţă pentru a face glume riscă o amendă de până la 1.000 lei. Însă acesta nu a fost singurul incident de la proba scrisă de limba şi literatura română. Trei candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.

Un elev care a scris doar câteva rânduri a ieşit din sala de examen şi a sunat la 112 pentru a anunţa că un coleg de-al său copiază la bacalaureat. Candidatul provine de la Grupul Şcolar Bârseşti şi susţinea proba la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu. Cei din respectivul centru de examen s-au trezit cu poliţia peste ei. Pentru a verifica cele sesizate au fost luate declaraţii de la supraveghetori şi elevi, au fost vizionate camerele de supraveghere, însă frauda nu a fost confirmată. „Un incident absolut nedorit, un apel la 112  efectuat de un absolvent care a părăsit sala destul de vreme şi reclama colegul că acesta copiază. S-a deplasat poliţia acolo, dar responsabilă în exclusivitate de tot ce se întâmplă în centrul de examen este comisia din centrul de examen. S-au verificat şi nu s-au confirmat cele sesizate de acesta. Urmează verificările altor organe şi vis a vis de apelul pe care acesta l-a făcut. Noi vom lua măsuri în ceea ce priveşte desfăşurarea examenului, iar alte organe abilitate ale statului vor lua măsuri cu cei care fac glume de genul acesta, glume total nepotrivite”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Gorj.  „O echipă din cadrul IPJ a mers la faţa locului pentru a informa comisia şi apoi conducerea IŞJ Gorj cu privire la aspectele sesizate. Dacă în urma verificărilor se va dovedi că apelul telefonic nu a fost justificat, apelantul riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1000 de lei”, susţine purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Bogdan Scafeş.     

ELIMINARE

Însă incidentele nu s-au terminat însă aici. Trei dintre elevii care au fost eliminaţi de sălile de examen după ce profesorii supraveghetori au constatat că aceştia încearcă să copieze. Aceştia susţineau examenul la Turceni, la centrul „Henri Coandă” din Târgu Jiu şi la Motru.

CANDIDAŢI

La prima probă a bacalaureatului s-au prezentat 1622 de candidaţi din cei 1965 de înscrişi, procentul de prezenţă fiind de 84%. Probele scrise se vor susţine în şapte centre de examen, cinci în Târgu Jiu şi două în Motru şi Turceni. Chiar dacă majoritatea au declarat că subiectele au fost mai uşoare decât cele din sesiunea din vară, la ieşirea din sala de examen acestea au fost şi uitate.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: