Un copil de 15 ani, batjocorit de familia la care se afla în plasament

Un minor de 15 ani a avut parte de clipe de coşmar. Viaţa copilului nu a fost fericită judecând după faptul că el se afla în plasament la o familie din Băleşti. Ieri, băiatul a fost bătut crunt şi chiar ars cu ţigara de doi cunoscuţi ai familiei la care era în plasament. Mama naturală a fost cea care l-a dus la spital şi jură că-şi ia copilul acasă.

Băiatul de 15 ani provine dintr-o familie numeroasă cu cinci copii, iar cel mai mic dintre fraţi nu are decât 3 ani. Din cauza neajunsurilor, familia Mihu s-a văzut nevoită ca pe doi dintre ei, pe Alexandru şi fratele său de 12 ani, să-i dea în plasament, iar cei care au grijă de copii sunt nişte vecini. Ieri, în timp ce se afla cu alţi copii de vârsta lui, băiatul cel mare a fost luat la bătaie de doi bărbaţi, cunoscuţi ai familiei. Copilul povesteşte că a fost lovit cu pumnii şi a fost ars cu ţigara pe faţă. Motivul: îi vorbise urât unuia dintre ei. „Unul dintre ei m-a lovit pe la spate. M-au bătut cu pumnii şi cu picioarele în cap, iar unul dintre ei m-a ars cu ţigara pe faţă, lângă ochi”, a povestit Alexandru.

O să se întoarcă la părinţii lui

Deşi întâmplarea s-a petrecut miercuri, băiatul a fost adus la spital abia ieri de către mama naturală. „Am văzut că nu mai mănâncă şi că e trist de câteva zile. Nu ştiu de ce. Ieri a venit la mine pe seară să fi fost 9-10, bătut. Am văzut că îi e tot rău şi l-am adus la spital”, spune Valeria Mihu, mama băiatului.

Cu lacrimi în ochi, Valeria Mihu susţine că indiferent cum îi va îngriji, îşi va lua copii acasă, iar împotriva agresorilor este decisă de depună plângere la poliţie şi la Parchet. „Nu pot să-l mai las acolo. O să-l iau şi pe cel de 12 ani şi aşa cum o să pot o să am grijă de el. Bărbatul meu are nişte promisiuni de la un patron că-l angajează şi vreau să-i iau pe amândoi lângă mine că mi se rupe sufletul când îi văd aşa”, spune mama băiatului.

În cazul de faţă Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj va trebui să îşi spună cuvântul, deoarece copiii se află în plasament la familia respectivă.

SECHELE

Loviturile primite sunt cât se poate de serioase şi i-au provocat băiatului leziuni craniene severe, care îl vor afecta poate pentru toată viaţa. „Este un tânăr, victima unei agresiuni care a suferit leziuni la nivelul capului şi feţei. În momentul de faţă este internat deja la secţia ORL, acolo unde va mai rămâne o perioadă pentru supraveghere. Nu pune probleme deosebite, însă va rămâne cu probleme pe mai departe”, a declarat Liliana Crăciun, medic UPU.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: