Sute de agricultori din Turceni vor ajutoare pentru culturile calamitate

Primarul din Turceni Dumitru Gâlceavă le-a luat un drum din picioare fermierilor care vor ajutor de la stat pentru culturile calamitate şi cu ajutorul angajaţilor i-a informat despre acest sprijin bănesc.

Aproximativ 330 de agricultori din localitate au depus cererile pentru a beneficia de ajutoare de 100 lei/hectar pentru culturile calamitate de seceta din această vară, aşa cum rezultă din evidenţele Biroului Registrul Agricol. În ciuda faptului că suma acordată de către guvern nu este una foarte mare, campania de informare iniţiată de Primăria Oraşului Turceni s-a dovedit a fi de ajutor fermierilor din localitate, care s-au arătat destul de interesaţi de ajutorul bănesc în valoare de 100 de lei pe hectarul de cultură calamitată.

Depunerea cererilor pentru obţinerea ajutorului la sediul Primăriei a fost posibilă datorită demersurilor primarului Oraşului Turceni, evitându-se astfel deplasarea fermierilor locali la Direcţia Agricolă de la Târgu Jiu. Ajutorul se acordă pentru suprafeţe de culturi agricole de minimum un hectar şi maximum zece hectare, inclusiv. Sprijinul se acordă pentru fiecare beneficiar într-o singură tranşă, începând cu 1 noiembrie. Beneficiarii nu pot renunţa la calitatea de producători agricoli care exploatează suprafeţele de teren pentru care primesc sprijinul în cauză pe o perioadă de trei ani, începând cu anul în care sprijinul financiar a fost acordat. (A.F.)

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: