Sute de arestări în SUA. Proteste violente, urmate de jafuri!

Primarul oraşului american New York, Bill de Blasio, a prelungit interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, până la sfârşitul săptămânii.

Protestele violente au continuat luni și marți, în urma uciderii afro-americanului George Floyd de către poliţie. Pe timpul nopții, protestarii au devenit mult mai agresivi, fiind semnalate incendii pe străzi și distrugeri masive. Au fost devastat magazine emblematice din Manhattan, care mai apoi au fost jefuite.

Imagini postate pe reţelele de socializare arată grupuri pătrunzând într-un magazin Macy’s şi în alte centre comerciale de lux de pe Fifth Avenue, lăsând în urma lor vitrine sparte şi faţade distruse.

Doi polițiști au fost împușcați în ultimele ore în Las Vegas și patru în St. Louis în timpul protestelor violente care s-au întins în toată America.

Pe acest fundal al violențelor, procurorul general al statului Minnesota, Keith Ellison, a anunțat că ia în calcul inculparea pentru crimă cu premeditare a polițistului Derek Chauvin, filmat în timp ce a ținut timp de 8 minute genunchiul pe gâtul lui George Floyd. O autopsie independentă a arătat că bărbatul de culoare a murit ca urmare a asfixierii, iar decesul său e catalogat drept omucidere. În primă fază, politistul criminal a fost acuzat de omor prin imprudență.

Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: