Când începe Spania să primească turiști

Spania a anunţat luni că turiştii străini pot veni în ţară din luna iulie, în condiţiile în care relaxează unele dintre cele mai stricte măsuri de distanţare socială din Europa, dar companiile de turism sunt sceptice să pot salva sezonul de vară, transmite Reuters.

A doua cea mai vizitată ţară din lume s-a închis în luna martie pentru a gestiona pandemia de coronavirus, iar ulterior a impus o carantină de două săptămâni pentru vizitatorii din străinătate. Dar această condiţie va fi ridicată de la 1 iulie, potrivit unui comunicat al guvernului.

”Ce a fost mai rău  trecut. În iulie vom deschide treptat Spania pentru turiştii străini, vor ridica măsura carantinei, vom asigura standarde înalte de siguranţă. Abia aşteptăm să vă primim”, a scris ministrul de Externe Arancha Gonzalez Laya pe Twitter, folosind emoji cu bikini, ochelari de soare şi o valiză.

Carantina, introdusă pe 15 mai fără un avertisment prealabil, a provocat confuzie în industria turismului şi tensiuni în relaţia cu Franţa. Prin ridicarea măsurii, guvernul speră să compenseze lipsa de comunicare anterioară şi să poată atrage turiştii în perioada verii.

În mod normal, Spania atrage 80 de milioane de vizitatori pe an, turismul reprezentând peste 12% din PIB şi o pondere şi mai mare în cazul forţei de muncă, astfel încât sezonul de vară este esenţial pentru a atenuarea recesiunii.

Barurile şi restaurantele din Madrid şi Barcelona au putut să îşi redeschidă terasele la jumătate de capacitate, începând de luni, dar multe au rămas închise, proprietarii analizând dacă este profitabil să deschidă doar pentru câţiva oameni.

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: