Studenţii UCB plătesc mai puţini bani la cazare

Veşti bune pentru studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu care locuiesc în căminele instituţiei. Studenţii bugetaţi vor plăti mai puţini bani la chirie. Scăderea tarifului a survenit urmare creşterii subvenţiei acordate de la bugetul statului.

Senatul UCB a aprobat modificarea tarifelor de cazare a studenţilor bugetaţi în căminele studenţeşti ale Universităţii ,,Constantin Brâncuşi”. Astfel, cei care au obţinut un loc de cazare în căminul Complexului Studenţesc Debarcader vor plăti lunar o chirie de 192 lei, în vreme ce tinerii cazaţi în căminul din strada Victoriei vor plăti doar 112 lei. „Au scăzut tarifele de cazare pentru studenţii bugetaţi ca urmare a creşterii subvenţiei. Statul român subvenţionează cazarea, anul acesta subvenţia a crescut puţin, de la 95 de lei la 108 lei. În condiţiile acestea, studenţii bugetaţi plătesc mai puţin decât cei de la cu taxă cu 108 lei. Tarifele de cazare sunt 300 de lei în căminul din Debarcader şi 220 lei în căminul nr.2 din Victoria. Tariful diferă de la un imobil la altul în funcţie de condiţiile de cazare şi costurile de funcţionare”, a declarat Liviu Neamţu, prorector al UCB.

Cei mai mulţi chiriaşi ai camerelor din cămine puse la dispoziţie de universitate sunt studenţi bugetaţi, inclusiv din afara ţării, din Moldova şi Serbia. Toate camerele au fost ocupate, mai spus reprezentanţii UCB.

Căminul de la Debarcader dispune de 70 de locuri, iar cel de pe strada Victoriei de 40 de locuri. Universitatea mai poate asigura cazarea şi altor studenţi dacă vor exista solicitări, având încheiate protocoale cu taberele şcolare, dar şi cu Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu Jiu. „Putem primi încă vreo 60 de studenţi, dacă mai sunt cereri suplimentare”, a precizat prorectorul Liviu Neamţu.

Vizualizări: 667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: