Avram Iancu, felicitat de Cioloş pentru reuşitele sale!

Veşti bune pentru sportivul din Valea Jiului care la sfârşitul lunii august a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii fără să aibă costum de protecţie, fiind primul român care are o astfel de izbândă. Premierul Dacian Cioloş a ţinut să îl felicite, dar nu pentru performanţa respectivă, ci pentru modul în care s-a implicat în campania de strângere de donaţii pentru „Cuminţenia Pământului”.

Șeful Guvernului l-a menționat în mod expres într-un comentariu video pe care l-a făcut pe această temă, lucru care, evident, l-a bucurat pe Iancu, acesta neuitând că a vorbit pentru prima dată la Târgu Jiu despre implicarea sa în campania de strângere de donații.
Vorbele lui Cioloș i-au mers lui Avram Iancu direct la suflet, acesta luându-și inima în dinți și mulțumindu-i premierului pe Facebook pentru aprecierile făcute, ulterior Cioloș reacționând și mulțumindu-i pentru exemplul dat. „Mulțumesc domnule prim-ministru, Dacian Cioloş, pentru faptul că efortul meu, depus pentru cauza comună a națiunii noastre, nu a trecut neobservat. Fiți convins de faptul că această campanie de strângere de fonduri, pentru o identitate națională, a reaprins spiritul unității și al patriotismului în pieptul multor români. Pentru acest lucru vă felicit!”, a scris Iancu drept reacție la vorbele frumoase ale lui Cioloș. La postarea respectivă premierul a avut propria sa reacție. „Si eu vă mulțumesc, domnule Iancu, pentru exemplul pe care l-ați dat. Sincer!”, a scris Cioloș.
Avram Iancu a înotat în luna iunie la Târgu Jiu, într-o apă rece, vreme de 11 ore, pentru a ajuta fetița bolnavă a unor gorjeni, el anunțând la finalul acelei curse că toate eforturile ulterioare le va face pentru a-i îndemna pe români să doneze pentru „Cumințenia Pământului”. Iancu însuși a fost un exemplu în campania respectivă, el donând bani atât înainte de a pleca din țară spre Canalul Mânecii, dar și ulterior, premii pe care le-a primit de la diverse autorități ajungând în conturile deschise de Guvern. La sfârșitul acestei luni sportivul este așteptat să ajungă din nou la Târgu Jiu pentru a participa la o festivitate de premiere organizată de autoritățile locale tocmai pentru modul în care s-a implicat în campania pentru „Cumințenia Pământului”, dar și pentru a fi felicitat pentru performanța sa de a traversa înot Canalul Mânecii. El va primi și un premiu de 3000 de lei, bani pe care, cel mai probabil, îi va opri, campania de donații încheindu-se. Iancu este, ca profesie, bibliotecar la Petroșani, iar acasă are trei fetițe care și ele iubesc sportul.

Vizualizări: 1,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: