Sute de elevi suspecţi de TBC la școlile din Bumbești Jiu

Circa 200 de elevi sunt așteptați până la sfârșitul acestei săptămâni să treacă pe la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu pentru a li se face investigații suplimentare după ce în școlile în care învață a fost depistat un profesor bolnav de tuberculoză.

Descoperirea a fost făcută la sfârșitul anului trecut, chiar în ajun de Revelion, dascălul fiind internat de urgență la sanatoriul de la Dobrița, el fiind retras de la catedră. Acesta avea însă ore la mai toate școlile de pe raza orașului Bumbești Jiu, inclusiv la liceul din localitate și, ca urmare, numărul celor cu care a intrat în contact a fost destul de mare.

Săptămâna trecută elevii au fost anunțați că vor fi vaccinați pentru a se vedea care dintre ei ar putea să aibă probleme din cauza contactului cu profesorul de muzică bolnav de TBC. Sute de elevi au fost vaccinați în operațiunea respectivă, părinții unora plângându-se de faptul că nu li s-a spus nimic  până când copii le-au venit acasă cu vaccinul deja făcut. Unii dintre elevi, mai ales băieți, au suportat cu greu ideea că vor fi înțepați, dar, în cele din urmă cu toții au trecut peste hopul respectiv, la citirea rezultatelor medicale pentru fiecare în parte reieșind că vreo 200 dintre ei au nevoie de investigații suplimentare.

Şeful ISJ a aflat problema de la ziarişti

Ca urmare, începând de ieri, la prânz, după terminarea orelor, microbuzele școlare îi cară de zor pe elevi la secția Boli Infecțioase, ieri deplasându-se acolo și inspectorul școlar general Ion Ișfan. Acesta a aflat de la jurnaliști despre situația de la Bumbești Jiu și, ca urmare, a dispus o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo. „Vreau să știu care este situația și să aflu inclusiv de ce nu mi s-a adus la cunoștință problema de acolo. Din fericire, nu cred că vor fi elevi bolnavi, dar e bine să luăm toate măsurile ca să prevenim orice îmbolnăvire. Cei care sunt aduși acum pentru investigații suplimentare la Târgu Jiu au o imunitate mai scăzută, dar, din ce am discutat cu medicii, nu se pune problema, la momentul acesta cel puțin, ca vreunul să se fi îmbolnăvit. Așa, la nivel de județ, lunar sunt descoperite 2-3 cazuri de elevi care au tuberculoză, dar nu avem situații mai grave”, a spus șeful IȘJ Gorj.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: