Primăria Albeni scoate la vânzare terenurile aferente caselor sinistraţilor

Sinistraţii din Seciuri care au primit case la Câmpu Mare vor putea să-şi achiziţioneze terenurile pe care sunt construite locuinţele la preţul de un euro pe metru pătrat. Potrivit autorităţilor locale, banii încasaţi din vânzarea primelor loturi vor fi folosiţi pentru a se face dezmembrarea prin notariat. În comuna Albeni au fost construite 286 de locuinţe, atât în regie proprie cât şi ANL.

Autorităţile locale din Albeni vor scoate la vânzare loturile de aproximativ 1000 de metri pătraţi în mai puţin de două săptămâni. Procedura de vânzare a terenurilor a fost îngreunată din cauza modificării Codului Civil. Potrivit edilului local, demersurile se află pe ultima sută de metri. „Vom întocmi actele notariale sub două forme: fie folosinţă pe perioada existenţei construcţiei, fie vânzare-cumpărare pentru cei care au posibilitatea. Iniţial, am dat Hotărâre de Consiliu Local pe folosinţă pe perioadă determinată, însă a trebuit a trebuit să o modificăm întrucât prin noul Cod Civil s-a schimbat titulatura, în loc de folosinţă se numeşte superficie. Este acelaşi lucru, numai că s-a schimbat o denumire. Ca atare, am modificat hotărârea, însă trebuie să aşteptăm 15 zile, termen impus de Instituţia Prefectului pentru verificarea legalităţii. Nu mai este nici un impediment, urmând ca la începutul lunii februarie să demarăm procedura atribuirii proprietăţii”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni.

Nu-şi pot lăsa casele moştenire

Foarte mulţi dintre proprietarii caselor din Câmpu Mare vin zilnic la primărie pentru a se interesa în legătură cu vânzarea terenurilor. „Oamenii sunt interesaţi să-şi cumpere terenurile pentru că foarte mulţi dintre proprietarii locuinţelor sunt vârstnici şi nu pot lăsa moştenire copiilor doar casa fără pământ. Sunt câteva persoane care au deja banii strânşi pentru cumpărarea terenurilor. Din banii ce îi vom încasa din vânzarea primelor loturi vom face dezmembrarea juridică a celorlalte”, a precizat Dumitru Cornea Victora. Fiecare lot ajunge în jur de 1000 de euro, proprietarii având posibilitatea ca după achiziţionarea terenurilor să-şi vândă locuinţele întrucât au trecut cinci ani de când le-au primit.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: