Sute de mineri prezenți în Piața Prefecturii: ”Niciodată nu vom renunța!”

Sute de mineri și energeticieni au ieșit marți după amiază în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Mai exact, cei peste 500 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia cer aplicarea legii 197/2001, lege care prevede pensionare anticipată a celor care au lucrat în cariere miniere și termocentrale pe cărbune.  

Piața Prefecturii din Târgu Jiu a devenit din nou ”scena” protestelor pentru angajații din CE Oltenia. Nu mai puțin de 4 federații sindicale și-au strâns membrii și au ieșit în stradă pentru a-și cere dreptul de a ieși la pensie mai devreme.

Este vorba despre Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate “Univers”, Federația Națională Mine Energie, Federația Energetica și Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrol Energie. Gabriel Căldărușe, unul dintre sindicaliști, a făcut apel la solidaritate, tocmai pentru ca cei aflați la guvernare să aplice legea. ”Deblocați legea sau demisia”, a fost unul dintre mesajele scandate în centrul Târgu Jiului.

”Trebuie să dăm dovadă de solidaritate și să fim uniți. Să le arătăm că, în momentele critice, minerii și energeticienii vor fi uniți și își vor cere drepturile împreună. Niciodată nu vom renunța. Să nu ne spună că fac programe de restructurare. Există această posibilitate să ieșim la pensie și să plecăm cu venituri pe măsură, nu cu 2 lei în buzunar. Cerem guvernanților acest lucru. Soluția este pensionarea la 52 de ani și pensii calculate pe condiții speciale. Nu vrem altceva”, a transmis Căldărușe.

În cazul în care nu vor fi ascultați, minerii amenință cu grevă generală. Angajații CE Oltenia nu se vor opri aici și vor continua și joi cu protestele în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 4,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: