Doar o mie de salariați au cerut adeverințe de vechime

Legea care ar fi trebuit să reducă vârsta de pensionare a minerilor și energeticienilor la 52 de ani ar fi putut aduce talonul de pensie în acest an pentru 3.600 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia, din cei 11.300 care mai sunt.

Casele de pensii au găsit lacune în lege, astfel că oamenii au sperat degeaba că le este redusă vârsta de pensionare cu până la 13 ani. Interesant este că, până să se afle că legea nu este aplicabilă și cererile oamenilor sunt respinse, doar o mie de salariați au cerut adeverințele de pensionare, după cum a spus Ion Rușeț, condilier al Directoratului, la Radio Infinit.

“Am eliberat documentele, dar nu știm dacă toți și-au depus dosarele”, a spus Rușeț, precizând că doar casele de pensii au astfel de evidențe. “Au fost acele decizii de respingere făcute publice, au fost punctele de vedere ale caselor de pensii”, a spus Rușeț.

Acum a apărut un alt proiect de lege în parlament, dar și o propunere de ordonanță de urgență, prin care să fie reparată legea 197/2021.

Vizualizări: 4,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: