Măsuri de ordine anunțate pentru protestul salariaților CE Oltenia

Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj anunță că, împreună cu Poliția Locală Târgu Jiu, va asigura măsurile de protecție la mitingurile salariaților Complexului Energetic Oltenia care vor avea loc în zilele de 28 și 30 septembrie, precum și în 05 și 07 octombrie 2021, între orele 16.00-18.00.

Protestele organizate de Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate Univers, Federația Națională Mine Energie, Federația Energetica și Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrol Energie vor avea loc în Piața Prefecturii.

Jandarmeria amintește că doar 500 de persoane pot participa la protest. „Adunările publice în zilele și orele solicitate au fost avizate favorabil conform prevederilor legale de către Comisia constituită în baza Legii 60/1991 Republicată, iar organizatorii vor lua măsuri pentru respectarea HG nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, limitând numărul participanților la protest la un număr maxim de 500 de persoane, păstrarea distanței fizice între participanți de minimum 1 metru și de aplicare a regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitării răspândirii virusului SARSCoV-2“, se arată în comunicatul IJJ Gorj.

Jandarmii gorjeni vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru protecția participanților și pentru prevenirea și combaterea incidentelor care ar putea să afecteze climatul de ordine și siguranță publică, vor relaționa prin echipele de dialog cu organizatorii pentru a se asigura măsuri pentru siguranța și sănătatea protestatarilor dar și a celorlalți cetățeni.

„Recomandăm tuturor participanților să acorde o atenție sporită, să respecte măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19, să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura și să respecte distanțarea fizică față de alte persoane prezente“, a mai comunicat Jandarmeria.

Vizualizări: 3,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: