Sute de procese pentru stimulentul de risc Covid

Sute de angajați din centrele sociale ale Direcției pentru Protecția Copilului Gorj se luptă în instanță pentru plata stimulentului financiar, de 2.500 de lei. Este vorba banii acordați pe perioada stării de urgență acelor angajați care se ocupau de îngrijirea persoanelor vulnerabile.
Mai multe sentințe executorii au fost pronunțate joi de către magistrații Tribunalului Gorj.

Admite în parte acţiunea. Obligă pârâta Direcţia Generală şi Protecţia Copilului Gorj să plătească reclamantei stimulentul de risc în cuantum net, corespunzător sumei brute de 2500 lei, prevăzută de art. 7 din O.U.G. nr.43/2020, modificată prin Legea nr. 166/22.06.2021. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Gorj. Sentinţă executorie de drept”, se arată în minuta uneia dintre sentințe.


În perioada stării de urgență, mulți dintre angajații din cadrul centrelor de asistență socială au fost nevoiți să stea în izolare la locul de muncă, pentru a preveni răspândirea infecțiilor în rândul asistaților, dar și pentru a preveni infectarea altor persoane din afara centrelor, în cazurile în care aici apăreau focare.

Vizualizări: 2,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: