Au furat bibelouri să facă rost de bani de băutură

Judecătoria Târgu Jiu a dat zilele trecute o primă sentință în dosarul unor gorjeni acuzați de furt.

Furtul s-a petrecut la începutul acestui an, când o familie plecată în concediu a lăsat grija casei la o vecină. Aceasta a observat la un moment dat o ușă deschisă și lipsa unui espressor de cafea. A mers și în celelalte camere și a văzut că lipsesc mai multe obiecte de porțelan ce înfățișau diferite animale (câini, tigri, vultur), precum și faptul că la mai multe corpuri de mobilă sertarele erau deschise, motiv pentru care a anunțat proprietarii, care mai departe au sesizat poliția.

“Deplasându-se la fața locului, organele de poliție au constatat că ușa culisantă din termopan, prin care se face accesul în încăperea cu destinația de bucătărie, prezenta urme de deteriorare, ușile de la corpurile de mobilier erau deschise, iar obiectele din interior erau răvășite”, se arată în documentul de la dosar.

În momentul în care a revenit la domiciliu, persoana vătămată a constatat că din interiorul locuinței i-au fost sustrase următoarele bunuri: 3 tigri mari din porțelan, un câine mare din porțelan, două vaze înalte din porțelan, un vultur din porțelan, o haină de blană neagră cu pietre la mâneci și la fermoar, un espressor Saeco, apreciind valoarea acestora la suma de 10.000 lei.

Poliția a identificat doi suspecți, unul fiind recidivist. Aceștia au furat bunurile ca să le vândă și să facă rost de bani pentru băutură. Le-au vândut pe toate cu doar 400 de lei unui localnic din Târgu Jiu. Inițial au încercat să le vândă șoferului de taxi, care a declinat oferta.

O parte din bunuri au fost recuperate, iar persoana păgubită și-a retras plângerea. Astfel, cu privire la unul dintre inculpați a fost încetat procesul penal, dar celălalt, fiind recidivist, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, fiind revocată și suspendarea pedepsei anterioare, în final inculpatul urmând să execute pedeapsa de 3 ani închisoare.

Vizualizări: 2,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: