Conducea din 2007 fără permis. Cum a fost prins!

Situație incredibilă pe o șosea din Gorj. Un bărbat de 66 de ani, excavatorist, din județul Mehedinți, conducea de ani buni fără a deține permis de conducere. Bărbatul a fost descoperit la un simplu control în trafic.

Evenimentul s-a petrecut în urmă cu doi ani, dar bărbatul a fost condamnat în urmă cu o săptămână pentru conducere fără permis și uz de fals.

În actul de sesizare s-a reținut că în data de 4 august 2019, în jurul orei 16:00, lucrătorii Poliției Oraș Novaci, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 665 Crasna, județul Gorj, au efectuat semnal regulamentar de oprire șoferului unui autoturism Volkswagen, ce se deplasa dinspre Săcelu.

Bărbatul le-a spus inițial polițiștilor că deține permis de conducere eliberat de statul maghiar. Ulterior, el a prezentat un permis de conducere eliberat de statul român, ce nu prezenta elemente de siguranță, confirmând că este fals. Oamenii legii l-au verificat în baza de date și au aflat că bărbatul nu deține permis de conducere.

Audiat, mehedințeanul a recunoscut faptele. A susținut că permisul fals l-a făcut în Anglia în anul 2007, că nu a avut niciodată permis de conducere legal și că până la data la care a fost prins în trafic nu a urmat niciodată cursuri la școala auto.

El a condus autoturismul din localitatea de domiciliu, respectiv orașul Lupeni, jud. Hunedoara, până în comuna Săcelu - Gorj, când a fost oprit de organele de poliție.

Excavatoristul cu antecedente penale a fost condamnat la 1 an și 9 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 3 ani, instanța ținând cont de perioada îndelungată în care acesta a folosit permisul falsificat.

„Instanța are convingerea că inculpatul a mai condus anterior fără a deține un permis de conducere valid și că doar întâmplarea a făcut ca inculpatul să fie surprins și oprit în trafic, fiind întreruptă astfel activitatea infracțională a acestuia. De altfel, chiar inculpatul a recunoscut în fața instanței de judecată că a condus ani la rândul cu permisul falsificat. În opinia instanței, există riscul ca asemenea persoane să fie reticente în a opri în cazul unui accident rutier cu victime”, se arată în motivarea instanței.

Inculpatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile la Primăria municipiului Lupeni, jud. Hunedoara.

Sentința Judecătoriei Novaci nu este definitivă.

Vizualizări: 3,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: