S-au împăcat cu cel care le-a păcălit

Două femei din județul Gorj, mamă și fiică, au fost păcălite de un individ care le-a promis că le va asigura un loc de muncă în Spania, la cules de căpșuni. Femeile s-au lăsat convinse să-i transfere în cont un avans pentru biletul de drum, după care bărbatul nu a mai răspuns la telefon.

Deși fapta s-a petrecut în urmă cu cinci ani, procesul penal a încetat abia zilele trecute, după ce între părți a intervenit împăcarea.

Individul, de loc din Teleorman, a fost trimis în judecată pentru numeroase infracțiuni de înșelăciune. În anul 2016, a fost acuzat că a păcălit peste 100 de persoane de la care a obținut sume cuprinse între 50 și 1.080 de lei.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul, prin folosirea calității mincinoase de administrator al unei societăți, a postat pe site-urile de profil anunțuri prin care promova facilitarea obținerii unor locuri de muncă în străinătate. Unul dintre anunțuri suna în felul următor: „Ofer locuri de muncă în Spania la cules de fructe, ofer cazare, iar transportul trebuie plătit în avans”.

Așa s-a ajuns să fie contactat de cele două femei din Gorj care s-au arătat interesate de serviciile ofertate în anunțuri. Acesta le-a spun că are două locuri de muncă la cules de căpșuni în Spania, anunțându-le că plecarea va avea loc peste două săptămâni.
Sub pretextul că le garantează asigurarea locurilor în mijlocul de transport care urma să efectueze deplasarea în Spania, inculpatul le-a solicitat câte 70 de lei de fiecare.
După efectuarea viramentului bancar, gorjencelor li s-a solicitat să achite integral biletul de transport în valoare de 50 de euro, dar acestea au devenit suspicioase și au refuzat să plătească. Ulterior, inculpatul nu a mai răspuns apelurilor telefonice și nu a mai putut fi contactat.

Fiind audiat, inculpatul a recunoscut că nu a desfășurat vreodată relații de colaborare cu angajatori români sau străini, urmărind de fapt obținerea unor foloase materiale necuvenite.

Gorjencele păcălite s-au împăcat cu escrocul, încheind un acord de mediere. Prin urmare, la termenul din 5 octombrie, Judecătoria Târgu Jiu a dispus încetarea procesului penal, obligând atât inculpatul, cât și la ambele persoane vătămate la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, sentința nefiind definitivă.

Vizualizări: 1,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: