Sute de protestatari în drum spre Craiova. “Vrem să o vedem pe Sorina” - VIDEO

Peste o sută de persoane au plecat duminică de la Baia de Aramă spre Craiova, pentru un protest legat de cazul Sorinei, fetița luată târâș de un procuror din casa în care a crescut pentru a fi dată spre adopție unul cuplu de americani de origine română. Aceștia merg cu un autocar și mai multe mașini, iar din Motru și Strehaia li s-au alăturat alți oameni. “Vrem să o vedem pe Sorina”, este mesajul acestora.

La ora 14.00, coloana trecuse de Strehaia și se apropia de Craiva, punctul final fiind cel mai probabil Curtea de Apel.

La Craiova se presupune că ar fi și fetița, împreună cu familia adoptivă, care a dat publicității imagini din care rezultă că Sorina este bine.

Americanii au hotărâre judecătorească de adopție, dar care nu a fost pusă în aplicare de un executor judecătoresc, potrivit procedurii. Asta pentru că un executor ar fi putut constata că fetița se opune și atunci ar fi urmat o nouă perioadă de consiliere. Maniera în care a fost luată fata, cu un procuror venit să facă percheziție și care a luat copila târâș a stârnit nu doar revoltă și emoție, dar a alimentat suspiciunile legate de motivul adopției.

Vizualizări: 19,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: