Sute de ştampile de vot găsite în Prefectură

Câteva sute de ştampile realizate pentru alegerile din anii 2000 şi 2007 au fost descoperite ieri după-amiază în biroul unui director din Prefectura Gorj. Prefectul de Gorj, Victor Banţa spune că ştampilele şi amprentele necesare realizării acestora au fost descoperite cu ocazia intrării cu forţa în biroul Ioanei Călinescu, şefa serviciului contencios administrativ, cea care spune că ştampilele nu reprezintă nimic rău pentru alegerile de duminica viitoare.

Ioana Călinescu este în concediu de odihnă sau medical de câteva săptămâni, după ce a intrat în conflict direct cu Banţa, urmând să revină la serviciu de abia în prima parte a lunii decembrie. Prefectul afirmă că avea nevoie de diferite documente şi un calculator din biroul acesteia pentru a organiza alegerile din 30 noiembrie în condiţii cât mai bune. Banţa susţine că subordonaţii săi au găsit ştampilele şi amprentele de ştampile din întâmplare, Prefectura Gorj urmând să sesizeze marţi Poliţia pentru a stabili de ce acestea nu au fost distruse până acum. „Este vorba de aproape 300 de amprente de ştampile de la alegerile locale din 2000, în special, de şase ştampile de control ale unor secţii de vot şi de alte circa 30 de ştampile de la alegerile europarlamentare de acum un an. Nici nu vreau să mă gândesc ce se putea întâmpla dacă ele ajungeau pe mâna cuiva rău intenţionat. Cu ele nu se putea vota, asta e clar, dar se putea aplica o ştampilă în plus pe buletinul de vot şi automat se anula un vot, iar asta este suficient. Vreau să vă asigur că facem tot ce depinde de noi pentru a organiza alegerile din 30 noiembrie în condiţiile cele mai bune”, a menţionat Banţa.

Ioana Călinescu a precizat, în schimb, că sutele de ştampile nu reprezintă o problemă, aceasta menţionând că prefectul chiar trebuie să sesizeze Poliţie cu privire la situaţia respectivă. „E foarte bine dacă dumnealui sesizează Poliţia pentru că altfel o voi face eu. Biroul meu este unul clasificat într-un anumit fel, sunt documente secrete acolo, nu intră oricine, iar dacă domnul prefect nu anunţă Poliţia o voi face eu când voi reveni din concediu şi voi constata că mi s-a umblat la birou. În privinţa ştampilelor, nu e nicio problemă, nu le folosea nimeni acum de alegeri, ele urmau să fie distruse după aceste alegeri, alături de cele care vor fi utilizate pe 30 noiembrie. S-au alertat degeaba pentru că sunt ştampile vechi, bune doar de topit, dar pe care, din păcate, alţi funcţionari ai Prefecturii nu le-au luat până acum să le distrugă”, a menţionat Călinescu.

Deocamdată poliţiştii gorjeni nu au deschis nicio anchetă, aşteptând să vadă ce sesizare primesc de la Prefectură. Subordonaţii lui Banţa ar urma să realizeze azi un raport şi să îl prezinte acestuia, după care va fi sesizat şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Banţa a mai sesizat până acum organele de anchetă în privinţa Ioanei Călinescu, pe care a acuzat-o că la alegerile locale a obligat mai mulţi primari să o ponteze prezentă în mai multe comisii electorale, în acelaşi timp, şefa de la contencios încasând astfel sume de bani pentru muncă neprestată, după cum spune şeful său.

Galerie foto


Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: