Pacient mort după ce s-a aruncat de la etajul 4 al spitalului

Un pacient al spitalului judeţean Târgu Jiu a sărit pe fereastra de la baie şi s-a izbit de o platformă de la parterul clădirii, supravieţuind pentru scurt timp impactului cu placa de beton. După nici două ore acesta a decedat, lucru pe care şi-l şi dorise atunci când a luat decizia de a se arunca în gol.

Bărbatul era internat de la începutul săptămânii la secţia medicală, pentru o hepatită cronică. Dormea în pat împreună cu un alt pacient, dar miercuri seara nu a spus nimănui despre ceea ce avea de gând să facă. Doar cârjele pe care le-a lăsat la toaletă l-au dat de gol şi i-au băgat la idei pe cei care i-au remarcat absenţa în cele din urmă. „Eu sunt la salonul şase şi el era la cinci, iar când eu am venit la toaletă, am văzut o cârjă în dreapta şi una în stânga ferestrei de la baie. El nu era niciunde, iar când m-am uitat pe geam, l-am văzut întins pe jos. Eu vă spun că el şi-a făcut-o singur cu mâna lui, nu l-a împins nimeni, nu l-a forţat nimeni, pentru că nu s-a auzit nimic”, spune Vasile Oproiu, un pacient care l-a observat pe sinucigaş în momentele imediate după ce acesta s-a aruncat pe geam.

Interesant este că, deşi dormea cu alţi doi bărbaţi în două paturi lipite unul de altul, salonul fiind supraaglomerat, nimeni nu a auzit sau văzut ceva care să dea de bănuit. „Eu dormeam pe partea asta, la picioarele lui, că astea sunt condiţiile, iar el dormea cu capul la picioarele mele, pe pernă. Pentru că nu mă lua somnul am luat o pastilă ca să adorm şi dus am fost, dar pe la 11 şi ceva, spre miezul nopţii aşa, au venit colegii de salon şi au tras de mine să mă trezesc pentru că nu îl găseau pe el. Eu am crezut că e cinci dimineaţa şi trebuie să îmi fac injecţiile, dar apoi am aflat că îşi lăsase cârjele la geam şi a sărit de acolo. Nu mi-a spus nimic despre asemenea gânduri, din contră, venea soţia lui şi avea grijă de el, îi dădea să mănânce, dar ştiu că era bolnav grav de tot, avea dureri şi era supărat din cauza asta”, spune Ion Constantin, colegul de pat al lui Lulea.

După impact, pacientul sinucigaş nu a murit pe loc, spre norocul său umbra corpului în cădere fiind observată de o asistentă de la etajul inferior, de l secţia ginecologie. Aceasta a anunţat medicul de gardă şi, astfel, au început căutările. „Eu am fost de gardă şi o asistentă de la ginecologie a văzut ceva căzând la fereastră. Ne-a anunţat pe noi, ne-am uitat şi ne-am dat seamă că este un pacient, dar nu ştiam de pe ce secţie, pentru că putea să fie de oriunde. Am început căutările şi ne-am dat astfel seama că este un bărbat internat de câteva zile la secţia medicală, cu hepatită cronică şi o fractură de col femural,, din câte am înţeles. Am chemat imediat un echipaj de la ambulanţă şi i-am ajutat să ] recupereze de pe platformă pentru că nu a fost deloc uşor”, ne-a declarat dr.Ion Gheorghiţoiu.

Medicii de pe ambulanţă au intervenit cât au putut de repede, dar efortul lor a fost, în cele din urmă, în zadar. „Am deplasat imediat un echipaj de urgenţă, deşi accesul pe rampa de la intrarea în spital s-a făcut cu dificultate. Cu ajutorul celor de pe secţia unde s-a produs incidentul, echipajul nostru a ajuns la persoana căzută, pe care a găsit-o cu semne vitale. Pacientul a fost stabilizat acolo şi ridicat pentru a fi transportat de urgenţă la unitatea de primiri urgenţe, având multiple politraumatisme produse de căderea de la înălţime”, menţionează dr. Călin Neamţ, de la Staţia de Ambulanţă Gorj.

Pacientul dus la UPU Gorj nu a mai rămas însă în viaţă, chiar dacă a supravieţuit iniţial impactului cu placa de beton. Decesul său s-a produs la nici două ore de la nefericita întâmplare, trupul său neînsufleţit fiind dus apoi la morgă pentru efectuarea necropsiei. Medicii legişti vor stabili cauzele exacte ale decesului, după care rudele vor putea să se ocupe de înmormântarea acestuia.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: