Ajutoare de zeci de mii de lei pentru rudele minerilor morţi

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că rudele minerilor morţi sau răniţi în exploziile de sâmbătă vor primi ajutoare financiare în valoare totală de câteva zeci de mii de lei.

Guvernul va da câte cinci mii de leifamiliilor minerilor spitalizaţila Petroşani, câte zece mii de lei familiilor celor transferaţi în Capitală şi tot câte zece mii de lei familiilor ortacilor decedaţi.

Ministrul Muncii a spus, de asemenea, că cei 13 copii care au rămas fără părinţi vor primi burse speciale de studiupe toată perioada şcolarizării lor. De asemenea, Consiliul Judeţean Hunedoara va da câte cinci mii de lei minerilor spitalizaţila Petroşani şi zece mii de lei celor aflaţi la Bucureşti.

În ceea ce priveşte CNH, aceasta va da câte cinci mii de lei familiilor minerilor aflaţi în spitalul din Petroşani, câte zece mii de lei familiilor celor aflaţi la Bucureşti şi 63.000 lei familiilor ortacilor care şi-au pierdut viaţa.

De asemenea, cheltuielile de înmormântareale celor 12 mineri morţi vor fi suportate de CNH, iar conform contractului colectiv de muncă un membru al familiilor îndoliate va fi angajat de companie.

Consilierii locali din Petrila au decis, duminică, alocarea a 5.000 de lei familiilor care şi-au pierdut rudele, mineri şi salvatori, în exploziile de sâmbătă de la mina Petrila, respectiv a 2.000 de lei familiilor ale căror rude au fost rănite.

Vizualizări: 38

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: