Scoaterea cadavrelor minerilor ar putea dura şi 45 de zile

Unul dintre procurorii care fac parte din comisia de anchetă a exploziilor de sâmbătă de la mina Petrila a declarat că scoaterea cadavrelor minerilor din subteran ar putea dura până la 45 de zile. Procurorul a declarat, sub protecţia anonimatului, că până la ora transmiterii acestei ştiri nu s-a luat nicio decizie în ceea ce priveşte momentul în care vor fi scoase cadavrele minerilor.Sursa citată a spus însă că se lucrează la un plan de acţiune care să prevadă absolut toate pericolele ce pot apărea. Potrivit procurorului citat, pentru scoaterea cadavrelor minerilor ar putea fi vorba despre o perioadă foarte lungă, respectiv de până la 45 de zile, întrucât locul este foarte periculos.

Aceasta nu este ultima soluţie, a spus sursa citată, anchetatorii făcând acum planul pentru a găsi măsurile cele mai sigure. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, duminică la prânz, că programul de intervenţie pentru scoaterea trupurilor minerilor morţi din mina Petrila trebuie să îmbine timpul "rezonabil" şi reducerea riscurilor. "Opţiunea noastă este de a îmbina un timp rezonabil şi riscuri cât mai mici, o soluţie care să nu repete riscurile pe care şi le-au asumat sâmbătă echipele de salvatoricare au intrat în mină", a spus Vosganian.

Potrivit acestuia, o soluţie care să repete riscurile pe care şi le-au luat salvatorii care au intrat în noaptea de sâmbătă spre duminicăîn subteranul minei Petrila nu este de luat în considerare. Şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că se lucrează la un program special pentru recuperarea victimelor din subteranul minei Petrila, care presupune monitorizarea situaţiei din subteran şi evacuarea apei. Ministrul Muncii a mai spus că în prezent se fac cercetări, iar anchetatorii iau declaraţii de la cei implicaţi şi le confruntă cu actele existente.

Vizualizări: 49

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: