Taberele şi mănăstirile, în atenţia inspectorilor DSVA

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVA) Gorj au început, de ieri, controalele în taberele de copii şi la mănăstirile din judeţ. Acţiunile vor avea ca scop verificarea modului în care agenţii economici ce se ocupă de administrarea taberelor şcolare, respectă regulile privind igiena alimentelor. De asemenea, se va avea în vedere atât modul de preparare a hranei cât şi raţia alimentară. În judeţul nostru, există şase locaţii în care se vor organiza tabere de copii. Este vorba despre tabăra de la Săcelu, tabăra de la Tismana, o tabără religioasă la Runcu, o tabără pentru copiii cu handicap la Baia de Fier şi două tabere la Rânca. “Fiecare proprietar de pensiune sau hotel care organizează tabere şcolare ne-a trimis notificări cu numărul copiilor care vin în fiecare serie, perioada de cazare şi zona de unde provin. Fiecare serie va fi verificată de către inspectorii DSVA Gorj. Taberele vor fi monitorizate permanent şi vom avea în vedere inclusiv raţia alimentară, respectarea numărul de calorii pe categorii de vârstă. Prima serie de copii a venit încă de luni la o pensiune din Rânca. O atenţie deosebită vom acorda şi cantinelor de la instituţiile de învăţământ din Târgu Jiu unde vor fi găzduiţi copiii ce vor veni la diferite concursuri organizate de către Inspectoratul Şcolar”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVA Gorj.  Tot în această perioadă vor fi efectuate verificări şi la mănăstirile de pe raza judeţului. “Vom verifica modul în care sunt depozitate şi procesate alimentele, impunând totodată să nu fie primite donaţii alimentare de provenienţă necunoscută”, a mai precizat Ion Iliuţă.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: