Centura Târgu Jiului, construită cu muncitori indieni 

Firma care execută lucrările pe centura municipiului Târgu Jiu s-a mai confruntat și cu lipsa de personal. Nu a găsit muncitori în zona noastră așa că a fost nevoită să încheie contracte cu 15 indieni care muncesc acum pe șantier.


Lucrările la varianta ocolitoare vor fi gata în vara anului viitor, este ultima promisiune a constructorului. "Au apărut aceste creșteri spectaculoase de preț. Ministerul Transporturilor a promovat și Guvernul a adoptat cele două ordonanțe care permit escaladarea prețurilor. Nu se mai puteau continua lucrările. Sumele sunt decontate la zi mai puțin aceste valori crescute. Urmează să se semneze actele adiționale în perioada imediat următoare", a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. 


Dacă la un moment dat s-a discutat de varianta ca drumul să fie deschis pe porțiuni, acest lucru nu mai este luat în calcul. Prefectul Marcel Iacobescu a explicat de ce:  "Stadiul lucrărilor este cel care se observă. Suntem cu terasamentele aproape gata. Se lucrează la poduri. Va urma și partea de asfaltare în așa fel încât varianta ocolitoare să fie data în folosință. Este adevărat ca o bucata cuprinsă între intrarea dinspre Drăguțești și undeva în zona Bârsești este gata, mai lipsește doar stratul de uzură, dar din discuțiile pe care le-am avut cu constructorul nu poate fi dată parțial în folosință. Ar însemna ca acea bucată care este gata și pe care se poate circula să beneficieze de o garanție mai mare decât este prevăzută în contract. Garanția lucrării se da de la momentul în care faci recepția lucrării. Dacă recepția se va face pe bucăți, bucățile recepționate acum ar beneficia de doi ani de garanție în plus, doi ani pe care probabil nu îi va acoperi nimeni". 

Vizualizări: 1,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: