“Talcioc” Pandurii! Jucătorii tineri, direcţionaţi spre Iaşi, Motru şi Craiova

Pandurii au organizat un joc şcoală la care au asistat preşedintele Iaşiului, Florin Prunea, dar şi antrenorul celor de la Minerul Motru, Ştefan Nanu. Pustai nu pare decis să oprească vreunul din tineri, aşa că aceştia vor fi direcţionaţi către alte echipe.

Nici la testul de ieri nu şi-au făcut apariţia Ciucur, Brata, Onyeka sau Mbela. Voinea s-a dezechipat, dar nu s-a băgat la joc, acuzând în continuare o accidentare.

Panduri la ofertă !

Pustai a venit mai devreme la Tg-Jiu pentru a face selecţie printre jucătorii tineri şi printre cei care fuseseră împrumutaţi la alte echipe în sezonul trecut. Ieri antrenorul a organizat un joc şcoală la care au asistat Prunea de la Iaşi şi Nanu de la Motru. Pustai a împărţit lotul în două echipe de câte 10 jucători şi l-a folosit pe secundul Şomfălean fundaş, ca să fie echipele egale. Printre jucătorii testaţi au fost mulţi juniori, dar şi Dobre de la Sportul, Răduca de la Motru, Tătaru de la Severin revenit după o zi în care şi-a rezolvat problemele cu permisul de conducere sau Zaharia de la CS Afumaţi. S-au întors de asemenea la echipă Alexandru Neagu de la UTA sau Alin Ignea de la Botoşani.

prunea_si_pirvulescu

Prunea, Nanu sau Pîrvulescu au urmărit jocul de pe banca de rezerve, în timp ce Pustai a preferat să stea în spatele uneia din porţi. Antrenorul pandurilor nu l-a remarcat decât pe Răduca de la Motru, pe care îl consideră un jucător interesant. În schimb, „studentul” Dobre nu i-a sărit în ochi antrenorului şi ar putea ajunge la echipa a doua sau la Motru.

MARKO_1Transfer – Pandurii au bifat transferul fundaşului stânga sârb Marko Momcilovic. Acesta are 26 de ani şi a jucat în ultimul sezon la FK Javor în prima ligă din Serbia, bifând 32 de meciuri şi 3 goluri

Prunea îl vrea pe Tătaru

Preşedintele celor de Iaşi, Florin Prunea, a primit lista cu jucătorii disponibili înaintea testului şi a părut cel mai interesat de Ionuţ Tătaru. Fundaşul care a evoluat în retur la Severin a făcut schimb de numere cu Prunea, dar nu pare tentat de o aventură în Moldova decât dacă Iaşiul va rămâne până la urmă în prima ligă. Scenariu în care Prunea încă mai crede. „Este o listă, mi-a dat-o preşedintele, urmează să vedem dacă e posibil să luăm şi noi ceva de aici. E lista pe care a făcut-o profesorul, dar e în funcţie de ce opresc dânşii, să vedem. Noi nu ştim încă în ce ligă vom juca, e această discuţie cu 18, 16, 17 echipe, lucrurile sunt delicate. Noi sperăm să jucăm în Liga 1 pentru că regulamentul e clar şi sper să fie respectat. Comitetul Executiv va decide. E greu de spus pentru că Liga 1 va începe pe 20 iulie, Comitetul Executiv e pe 24, e o situaţie cu care nu m-am mai întâlnit până acum ca şi conducător de club, trebuie să fim extrem de echilibraţi”, a spus Prunea.

„Nu am discutat nimic  deocamdată, dar cred că aș găsi unde să joc dacă ar fi să nu rămân aici. Vreau tot în Liga 1, n-aș vrea să cobor la Divizia B. Dacă am făcut un pas și am jucat la Severin, cred că aș putea să joc la Divizia A.”   Ionuţ Tătaru

Nanu cere şi el jucători

Proaspăt promovat în liga a doua cu Minerul Motru, Fane Nanu are şi el nevoie de întăriri. Nanu îl aşteaptă înapoi cu braţele deschise pe Răduca, autor a 31 de goluri în ultimele două sezoane, în cazul în care acesta nu va fi oprit de Pustai în lot. În plus antrenorul minerilor îi vrea de la Pandurii pe Unguru, Fărcăşanu sau Lupu. Ultimul a arătat o poftă bună de joc ieri, dar ar putea ajunge să joace la Craiova dacă oltenii îşi înscriu echipă în liga a doua. „Iau în calcul şi varianta Minerul Motru, ar fi bine pentru mine să joc şi în liga a doua. Oricum e mai bine Motru decât Pandurii II. E liga a doua, e altceva şi oricum la Pandurii II am tot jucat de 2-3 ani. E nevoie de un pas mai sus, altfel te plafonezi. Dacă după 21 de ani nu ajungi acolo sus, nu mai ai unde să mai joci”, crede mijlocaşul ofensiv, Unguru.

Vizualizări: 264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: