Tâlhărie de 2 lei, viol nereuşit

Un tânăr de 28 de ani din Logreşti a încercat să violeze o vecină de 86 de ani la câteva luni după ce a ieşit din puşcărie, unde executase o pedeapsă pentru că, în 2004 bătrâna a mai fost victima acestuia. O instanţă a Judecătoriei Târgu Cărbuneşti a emis ieri după-amiază mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele lui Pirtea, acesta putând să contese însă decizia respectivă la Tribunalul Gorj.

Ion Pirtea a băut luni seara mai mult ca de obicei, iar spre miezul nopţii nu s-a mai dus la locuinţa sa, în drumul de la cârciumă el oprindu-se la o vecină de care îl legau "amintiri plăcute". El a intrat în casa Anei Cumpănaşu şi a obligat-o pe femeie să întreţină raporturi sexuale.

I-a furat bătrânei doi lei

Bătrâna a fost luată la bătaie, iar în cele din urmă a reuşit să scape de agresorul său oferindu-i doi lei, toţi banii pe care îi avea în casă, deşi agresorul îi ceruse mult mai mulţi. Pirtea trăsese la măsea şi nu şi-a dat seama că banii primiţi sunt foarte puţini, el plecând liniştit acasă, de unde l-au şi ridicat poliţiştii după câteva ore. Bătrâna s-a dus în miez de noapte şi i-a povestit unei vecine, care, îngrozită, a sunat la Poliţie şi a spus ce se întâmplase. "A venit la mine şi mi-a spus că au violat-o doi indivizi, săraca nici nu mai ştia cine şi câţi fuseseră, că luase bătaie. Era lovită peste faţă şi mai avea zgârieturi, dar a putut să-mi povestească. Am sunat la Poliţie şi am înţeles că l-au prins şi că e tot ăla care a mai violat-o acum câţiva ani şi care a ieşit din puşcărie anul trecut", spune vecina.

Pe uliţa satului vecinii povesteau că bătrâna trăieşte mai mult cu eugenii şi cu apă pentru a-şi economisi pensia, întrucât doreşte să îşi ajute fiul la modernizarea casei. Locuinţa este în construcţie, iar de ieri uşa de la intrare este una metalică, pe sistemul celor de la apartamentele de bloc, rudele sperând astfel că bătrâna va fi mai protejată de hoţi, deşi sătenii spun că Pirtea ce e mai certat cu legea în acea zonă. "Cum să intre domnule peste bătrână şi să-i mai ia şi banii- Am înţeles că n-a avut femeia decât 2 lei în portofel şi nenorocitul i-a luat şi pe ăia. Ea, săraca, nici nu mai prea vede şi nici nu mai prea aude, iar individul ăsta a intrat peste ea şi acum câţiva ani ca s-o violeze şi tot aşa să-i ia banii", declară o altă vecină a bătrânei.

S-a ascuns după uşă       

Agresorul acesteia, Ion Pirtea, a fost prins la câteva ore de la comiterea faptelor. Suspectul a fost găsit în casă, unde, mai bine de o oră, a stat ascuns după o uşă, loc în care ruda sa nu îl căutase, dar unde a fost descoperit în cele din urmă. Individul şi-a recunoscut faptele şi este acuzat acum de tentativă de viol, violare de domiciliu şi tâlhărie, fapte pentru care a mai fost la puşcărie. Când avea doar 23 de ani, acesta a mai intrat peste vecina lui în vârstă şi a procedat aproape la fel, el primind atunci o condamnare de 7 ani de închisoare, din care a executat doar cinci. Suspectul a fost eliberat din închisoare cu puţin timp înainte de sfârşitul lui 2009, acum ajungând din nou după gratii, unde se află şi fratele său, condamnat pentru că, de asemenea, în urmă cu câţiva ani a încercat să omoare un consătean.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: