Restricţii rutiere la Stoina

Secţia Drumuri Naţionale Gorj a impus ieri după-amiază restricţii rutiere pentru şoferii care circulă între Hurezani şi Cruşeţ, prin Stoina, din cauza unei denivelări de teren apărută pe carosabil pe o lungime de câţiva zeci de metri. Denivelarea s-a produs pe raza satului Urda, din comuna Stoina, pe sensul de mers dinspre Craiova spre Târgu Cărbuneşti, pe o lungime de circa 50 de metri.

Asfaltul a fost "vălurit" prin tasarea terenului, fenomenul fiind pus pe seama precipitaţiilor şi a dezgheţului din ultima perioadă. În zonă se va circula de acum încolo pe un singur sens de mers şi cu restricţii de viteză, restricţii care, spun drumarii, sunt semnalizate din timp.

Aceasta nu este prima dată când la Stoina au loc alunecări de teren, zona fiind cunoscută cu astfel de probleme. „Situaţia este asemănătoare celei petrecute în urmă cu aproximativ cinci ani, când la fel au avut loc alunecări de teren, iar traficul a fost afectat. Sperăm ca de această dată  să fie efectuate lucrări serioase ca să rezolvăm odată această problemă”, a declarat Ioana Buşe, primarul localităţii Stoina. Atât autorităţile locale, cât şi cele judeţene sunt în alertă şi caută soluţii provizorii. La faţa locului s-a deplasat ieri şi subprefectul judeţului Gorj, Marcel Romanescu, pentru a vedea care este situaţia şi care sunt măsurile care se impun în primă fază. „Deocamdată nu putem decât să nivelăm drumul pentru a se putea circula provizoriu şi aşteptăm comisia Drumurilor Naţionale Craiova pentru a stabilii dacă vor fi executate lucrări de reparaţie, sau lucrări mai ample de consolidare”, a declarat Marcel Romanescu. În cazul în care se va lua decizia executării lucrărilor ample de consolidare, valoarea unui astfel de proiect se ridică la peste 60 de miliarde de lei vechi pentru o porţiune de drum foarte mică.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: