Tânăr şi neliniştit!

Crin Antonescu se joacă de-a… “Bau-bau!”, dar nu sperie pe nimeni.  Cel mai controversat politician din zilele noastre este de departe Crin Antonescu, deşi era să zic Dinu Patriciu… Spun asta pentru că poziţionarea lui faţă de evenimentele trecute, actuale şi viitoare n-are nici un fel de logică şi pare făcută la repezeală împotriva interesului propriului său partid.

Să ne amintim că nu sunt decât câteva luni de când la braţ cu roşii se plimba ţanţoş în piaţa politică, strigând în gura mare numele unui premier de etnie germană, iar acum înjură puterea că vrea să promoveze o lege a educaţiei care le dă dreptul maghiarilor să înveţe în limba maternă, iar limba română s-o înveţe ca o limbă străină.

După ce s-a legat de partidul lui Ponta ca să-l răstoarne pe Băsescu, fiind gata-gata să guverneze împreună dacă le-ar fi reuşit, s-a supărat pe insucces şi acum se delimitează de PSD, spunând că PNL şi PSD sunt două partide care nu pot fi în coaliţie.

A strigat cât a putut de tare că Băsescu este un dictator şi nu vrea să se consulte cu partidele politice în probleme esenţiale pentru ţară, iar când a fost chemat la consultări a declarat că el nu se duce.

A fost chemat de PDL să găsească împreună o soluţie bună pentru ţară şi n-a răspuns invitaţiei, dar a făcut el o invitaţie ca şi când ar fi vioara întâia a politicii româneşti.

Omul e confuz şi instabil, ameţindu-şi partidul pe care-l plimbă ba la stânga, ba la dreapta, de nu mai ştiu bieţii oameni de pe o zi pe alta în care barcă să se urce. Dacă n-ar fi stat cu coada pe sus şi ar fi venit alături de PDL la putere atunci cu siguranţă că legea învăţământului ar fi fost alta pentru că, să recunoaştem, cele câteva articole înfierate acum de opoziţie sunt într-adevăr concesii făcute UDMR pentru a menţine majoritatea. Dar dacă PNL nu vrea nici în car, nici în căruţă, nici în teleguţă, cred că ar trebui să-şi întrebe mentorul, Dinu Patriciu, pe care parte le dă voie să joace, ca să nu mai stârnească atâtea controverse şi schimbări de atitudine şi poziţie că or să ajungă să râdă şi babele de ei.

Cât priveşte blocajul la care s-a ajuns cu adoptarea celor trei legi cerute de FMI, nu cred că opoziţia vrea să-l rezolve, pentru că mizează pe interesul meschin de a prelua puterea chiar şi într-o ţară falimentară, cum va ajunge România dacă FMI nu mai semnează acordul. 

Antonescu se îndreaptă cu paşi repezi spre o situaţie nenorocită, aceea în care propriul său mogul, Dinu Patriciu, îl va transforma într-o marionetă, dacă n-a făcut-o deja, cum a făcut şi cel care-l avea pe Geoană în proprietate. Diferenţa dintre cei doi poate fi doar discursul sforăitor la care Antonescu este într-adevăr talentat. Dacă mizează pe faptul că poporul român are memorie scurtă şi până la alegerile din 2012 va uita faptul că la greu liberalii i-au dat un şut în fund se înşeală. Foamea face şi din leneş bucătar!

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: