Tânărul ucis de tren, ţinut la uşa bisericii. Motivul!

Bogdan Ciungu, tânărul de 25 de ani din comuna gorjeană Alimpeşti, care a murit duminică într-un accident de tren care a avut loc în judeţul Timiş, va fi condus joi, 30 august, pe ultimul drum. Trupul neînsufleţit al tânărului va fi înhumat în satul său natal. Cum biserica nouă din Alimpeşti este închisă pentru enoriaşi, slujba de înmormântare va avea loc în faţa lăcaşului de cult. „S-a umflat parchetul din biserică”, este explicaţia oferită de preotul Gheorghe Barbu.

Bogdan Ciungu şi-a pierdut viaţa după ce un tren a izbit în plin maşina pe care o conducea. Tânărul nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată, iar autoturismul a fost lovit de trenul care circula pe ruta Reşiţa-Timişoara.

Vestea trecerii subite în nefiinţă a tânărului din Alimpeşti a zguduit întreaga comunitate. „Adio, dragă Bobiţă! Nu trebuia să pleci, dar asta este... Cu siguranţă, toţi câţi au aflat vestea cumplită au rămas înmărmuriţi. Probabil astfel ţi-a fost ursita la trei zile şi te-a chemat destinul. Oare îşi vor mai aminti novăcenii că, ani la rând, în fiecare dimineaţă, le aduceai «la poartă» pâinea aburindă din Alimpeşti, de la Gabi Floarea? Nimeni nu te-a văzut vreodată supărat, ci pus întotdeauna pe glume şi revărsând în preajmă-ţi doar bună dispoziţie. Învăţasei de tânăr să trăieşti şi să munceşti întru cinste şi demnitate. Iubeai viaţa şi oamenii din jurul tău. Păcat că pleci atât de tânăr!”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Bogdan Ciungu va fi condus pe ultimul drum joi, 30 august.

Slujbă în faţa noii biserici

Ceremonia religioasă va avea loc în jurul orei 14.00, în faţa bisericii noi din satul Alimpeşti. În sat sunt două biserici, una veche şi o alta recent construită. Potrivit preotului Gheorghe Barbu, familia lui Bogdan Ciungu a solicitat ca ceremonia să aibă loc la biserica cea nouă, asta pentru că astfel de slujbe sunt susţinute de preotul paroh numai la biserica cea veche. De altfel, mulţi dintre cetăţenii din Alimpeşti sunt revoltaţi că preotul oficiază slujbele într-o biserică veche şi degradată în condiţiile în care în sat a fost construită o biserică nouă. Localnicii şi-au exprimat nemulţumirea pe reţelele de socializare. „Este posibil ca în această biserică să se facă slujbe de înmormântare, în condiţiile în care în comuna Alimpeşti, sat Alimpeşti, există biserică care a costat undeva în jur de 30 miliarde vechi? Da, este posibil, chiar astăzi am fost la înmormântarea unui prieten din Alimpeşti şi în această ruină preotul, domnul Barbu, a ţinut slujba chiar în interiorul acesteia. Gândiţi-vă ce s-ar putea întâmpla dacă s-ar dărâma în momentul când înăuntru ar fi atâţia oameni”, a spus un localnic.

Explicaţia preotului

Preotul Gheorghe Barbu a explicat de ce uşa noii biserici este închisă pentru enoriaşii din Alimpeşti. „După ridicarea bisericii noi, cea veche a rămas capelă de oficiere a slujbelor de înmormântare, iar cea nouă pentru cununii, botezuri şi alte servicii religioase. La biserica nouă, în urma unor infiltraţii de apă, s-a umflat parchetul. E de stejar şi e deteriorat. Intrând în biserică cu lumea, practic ar fi imposibil. Până nu se repară stricăciunea... M-a sunat părintele protopop de la Târgu Cărbuneşti, am stabilit. Slujba pentru înmormântarea de joi o facem în faţa bisericii noi”, a declarat Gheorghe Barbu, preotul paroh din Alimpeşti.

Vizualizări: 6,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: