Țara în care turiștii trebuie să plătească o taxă de vizitare de 200 de dolari pe zi

O mică țară din Asia își redeschide porțile pentru turiștii străini din septembrie, pentru prima dată de la începutul pandemiei COVID. Autoritățile din Bhutan au anunțat însă că taxa de vizitare va fi de 200 de dolari pe zi, potrivit CNN.

Situat între China și India, micul regat himalayan cu o frumusețe pitorească și o cultură budistă veche a făcut pași drastici în debutul pandemiei și a interzis turismul, deși acesta reprezenta o sursă majoră de venit.

Monarhia constituțională cu aproape 800.000 de locuitori a raportat sub de 60.000 de cazuri de COVID și doar 21 de decese, dar economia s-a contractat în ultimii doi ani, împingând mulți oameni în sărăcie.

Consiliul pentru Turism al Bhutanului a declarat că turiştii vor avea voie să vină în țară începând cu 23 septembrie. Li se va percepe însă o taxă de dezvoltare durabilă de 200 de dolari pentru fiecare turist turist pe zi, de peste trei ori mai mare decât taxa de 65 de dolari percepută până acum.

Oficialii din Bhutan spun că noua taxă va compensa amprenta de carbon a turiștilor.

„COVID-19 ne-a permis să regândim modul în care sectorul turistic poate fi cel mai bine structurat și operat, menținând în același timp amprenta de carbon la un nivel scăzut”, a spus Tandi Dorji, președintele TCB și ministrul de externe al țării, potrivit digi24.ro.

Vizualizări: 1,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: