Târg săptămânal deschis după Sărbătorile Pascale

Deși a fost închis de când a început starea de urgență, târgul săptămânal din comuna Logrești își va relua activitatea în prima vineri după Paște. Primarul a luat decizia să deschidă târgul doar cu produse agro-alimentare.

Autoritățile din comuna Logrești ar fi dorit să deschidă mai devreme târgul săptămânal, dar au decis să mai amâne cu o săptămână. ”Motivul pentru care dorim să deschidem târgul nu sunt Paștele și de aceea am decis să amânăm după sărbători, ca să evităm eventuale probleme, mai ales că vin acum în comună multe persoane poate chiar și din străinătate. Nu vrem să avem probleme și ne temem de cei care vin din străinătate”, a precizat Ion Băluță, primarul din Logrești.

Primarul din comuna Logrești explică și de ce vrea să redeschidă târgul, dar cu activitate restrânsă și mult mai organizată. ”O să deschidem târgul numai cu produse agro, adică furaje, cereale, semințe, fructe, legume și răsaduri. Am decis acest lucru pentru că este perioada când cetățenii pun în grădină și să aibă de unde să ia răsaduri”, a explicat primarul.

Ion Băluță spune și cum se va desfășura târgul în perioada stării de urgență. ”Târgul se deschide în data de 24 aprilie la ora 10, pentru că persoanele peste 65 de ani atunci au voie să facă aprovizionarea și va fi deschis până la 13. Atât cei care vin cu produse, dar și cumpărătorii trebuie să aibă măști și mânuși, iar comercianții să arate certificatele de producători. Mai mult decât atât, noi o să marcăm ca să fie respectată distanța. Se va intra pe o parte și se va ieși la altă parte. O să fie mai organizat”, a mai spus Ion Băluță, primarul din Logrești.

Vizualizări: 4,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: