Primar: Aceste ordonanțe au buimăcit credincioșii

Discuțiile contradictorii pe modul în care va ajunge Lumina Sfântă de Înviere la oameni au semănat și mai multă confuzie în rândul credincioșilor. Mulți nu mai știu dacă pot merge la biserică ori așteaptă la poartă, iar unii primari au refuzat să se mai implice în această acțiune de teamă să nu fie acuzați că fac campanie electorală. Cert este că, potrivit ultimelor dispoziții, credincioșii nu vor avea voie să meargă la biserică în noaptea de Înviere și trebuie să aștepte acasă voluntarii.

În comuna gorjeană Slivilești, primarul Sorin Bucurescu susține că oamenii nu au mai înțeles nimic din dispozițiile date de oficialii de la București. Mai mult, preoții, ca în aproape tot județul, au început să facă pregătirile să împartă Paști și Lumină în spații special amenajate în afara lăcașurilor de cult.

Dar planurile s-au schimbat imediat. „Și la noi, în localitate, preoții începuseră deja să se organizeze și fiecare în felul lui. Unii să dea Paștile acasă la fiecare persoană în parte, alții să cheme pe la biserici, poliția deja intervenise că nu e posibil să se strângă oamenii la biserici. Aceste ordonanțe au buimăcit un pic credincioșii”, a spus Bucurescu, la Radio Infinit.

Primarul a declarat că nici nu se va implica în această acțiune de Paște. Nu vrea să fie acuzat că face campanie electorală, așa că lasă totul în seama preoților din comună. „Eu am discutat cu cei trei preoți. Nici eu, nici angajații primăriei nu vom fi angrenați în acest lucru. Am lăsat la latitudinea preoților să-și aleagă voluntarii ca nu cumva să facem să pară o campanie electorală. Oamenii sunt buimăciți cu acest virus, sunt preocupați cu muncile agricole, sunt supărați unii că nu au de lucru. Cred că nu ar fi corect ca autoritățile locale să facă campanie electorală în această perioadă. am oameni în localitate care mi-au spus așa: Primare, ca să mori de coronavirus, o fi cum o fi! Dar știi cum e să mori de foame, că mori mai chinuit decât de virus!”, a mai explicat primarul din Slivilești.

Vizualizări: 1,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: