Târgu Jiu - Capitala Tineretului. Azi - Conferinţa "Zbateri şi Dezbateri"

În cadrul conferinţei „Zbateri şi Dezbateri” de astăzi, susţinută la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu Jiu, studenta Miruna Garcea a povestit participanţilor aspecte legate despre învăţământul universitar din Olanda.

 

Miruna Garcea a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, iar în prezent este studentă în anul I la International School of Business din cadrul HAN University of Applied Science, Arnhem, Olanda.

Tânăra a prezentat felul în care a reuşit să ajungă la universitatea la care a visat încă din clasa a IX-a, care sunt avantajele, dezavantajele şi costurile la care trebuie să se aştepte un absolvent care urmează să studieze la HAN.

“Am comparat orarul meu cu orarul prietenilor mei, care studiază la facultăţi din România. Programul meu este foarte bine structurat, stii exact ce trebuie să faci şi unde să te duci. Studenţii de la HAN primesc un coach la care pot apela de fiecare dată când au o problemă sau le este dor de casă. Faţă de facultăţile din România, unde există două semestre pentru studiu, în Olanda materia se împarte în patru semestre. Consider că acest lucru este foarte util, deoarece îţi permite să treci prin toate detaliile şi să le pui în practică”, a afirmat Miruna.

În ceea ce priveşte taxele de studiu şi cazarea, studenţii europeni trebuie să ştie că suma se ridică la aproximativ 2.000 euro pe an (1.000 euro în primul an) pentru cursurile propriu zise, iar cazarea variază între 300 şi 1.000 euro.

La conferinţă au participat mai mulţi tineri, care au pus întrebări legate de profesori, colegi, acomodarea într-un mediu complet diferit şi felul în care te poţi implica în activităţi de voluntariat.

Evenimentul face parte din programul “Târgu Jiu- Capitala Tineretului din România 2023” .

Galerie foto


Vizualizări: 1,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: