Târgu Jiu, pe prima hartă a baschetului românesc

Federația Română de Baschet a transmis într-o adresă trimisă cluburilor toate datele pentru sezonul competițional al LNBM, ediția 2020/2021. Startul Cupei României este programat să aibă loc pe 3 octombrie, urmând ca startul Ligii Naționale să aibă loc pe 10 octombrie.

Federaţia Română de Baschet a transmis cluburilor datele pentru viitorul sezon al LNBM. Astfel, limita de înscriere pentru sezonul viitor va fi data de 15 iulie, în timp ce perioada de transferuri va începe pe data de 3 august și se va încheia cu 72 de ore înainte de startul primului meci oficial. De asemenea, taxa de înscriere va trebui să fie achitată până pe 20 august, la fel ca și prima tranșă din taxa de participare, urmând ca pe 24 august să aibă loc tragerea la sorți pentru LNBM și Cupa României. Startul Cupei României este programat să aibă loc pe 3 octombrie, urmând ca startul Ligii Naționale să aibă loc pe 10 octombrie.

Claudiu Alionescu, antrenorul echipei locale a  CSM Târgu Jiu s-a bucurat pentru decizia dată de FRB şi mai ales pentru că oraşul apare din nou pe harta baschetului românesc profesionist: „Mă bucură nespus de mult această decizie a Federației Române de Baschet. În primul rând Târgu Jiu-ul apare din nou pe prima harta a baschetului românesc și astfel vom putea vedea la lucru echipele de tradiție și de certă valoare. În al doilea rând nivelul va fi unul foarte ridicat și asta trebuie să fie un imbold pentru noi toţi pentru a putea face fata cu brio. În formula actuală, pregătirea centralizată a echipei noastre va începe probabil la 1 august, în funcție și de măsurile care se impun la momentul respectiv. Poate cu jucătorii localnici, și în special cu cei tineri , vom începe antrenamentele individuale chiar și mai devreme.”

FRB a propus două calendare competiționale către participanți. Acestea sunt făcute în funcție de evoluția pandemiei de covid-19 și de decizia FIBA privind startul competițiilor continentale. Astfel, în primul scenariu cupele europene încep la sfârșitul lui septembrie/începutul lui octombrie și lotul național de seniori are ferestrele în noiembrie 2020 și februarie 2021, în timp ce în scenariul 2, cupele europene încep în ianuarie 2020 și astfel loturile naționale se reunesc în februarie și iunie 2020.

Oricum, în ambele situații playoff-ul începe în jurul datei de 23 aprilie și se termină cel târziu pe 5 iunie. În ceea ce privește Final 4-ul Cupei, acesta se va juca pe 5-6 februarie.

Vizualizări: 336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: