Târgu Jiu: Un agent de penitenciar a cerut mită pentru o învoire de Paşte

Un agent şef de la Penitenciarul Târgu Jiu a cerut mită 1.000 de euro de la un deţinut astfel încât să-i aprobe o învoire în perioada Sărbătorilor Pascale, anunţă Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). Agentul a fost prins în flagrant. 

DGA anunță printr-un comunicat de presă că, joi, au prins în flagrant un agent şef de la Penitenciarul din Târgu Jiu imediat după ce acesta primise suma de 500 de euro şi mai multe bunuri de la un apropiat al unui deținut, iar la schimb îi aproba acestuia învoirea în perioada Sărbătorilor de Paşte.

"Din probele administrate a reieşit faptul că, în cursul lunii aprilie 2016, inculpatul D.I.D. a promis deţinutului M.D.D., dar şi inculpatului S.T.D., sprijin pentru acordarea unei învoiri lui M.D.D. în perioada Sărbătorilor Pascale. În acest scop a pretins suma de 1000 euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul inculpatului S.T.D. La data de 28.04.2016, inculpatul S.T.D. s-a întâlnit cu D.I.D. pentru a-i remite, în scopul menţionat anterior, o sumă de bani. Imediat, s-a procedat la constatarea în flagrant a infracţiunilor de corupţie", se arată în comunicat.

Agentul şef şi apropiatul deţinutului au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Tribunalului Vâlcea sub acuzaţiile de luare şi dare de mită. Deţinutul care era dispus să plătească pentru a merge acasă de Paşte a fost şi el pus sub urmărire penală.

Vizualizări: 2,779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: