Târgu Jiu: Alimentarea cu apă, în pericol

Alimentarea cu apă a întregului municipiu Târgu Jiu este pusă în pericol. O alunecare de teren a afectat drumul de acces spre stația de tratare de pe Dealul Târgului, iar cutremurele din această lună au agravat situația. Prefectura Gorj a cerut fonduri de la Guvern ca să facă reparații, pentru că alimentarea cu apă ar putea fi afectată dacă nu se iau măsuri rapid.

De lucrări urgente mai este nevoie și la sediul unei grădinițe din Târgu Jiu, la sediul Primăriei Târgu Jiu, dar și la Palatul Copiilor. Autoritățile speră să fie aprobate fondurile necesare în ședința de Guvern din această săptămână.

„A doua tranșă a fost transmisă deja de vinerea trecută. Să sperăm că vor intra pe ședința de miercuri a Guvernului, în care am prins Grădinița 13, care aparține de Vis de copil. În corpul vechi a fost restricționat accesul și au fost relocați copiii în corpul nou. Mai este vorba de Palatul copiilor, sediul primăriei și stația de tratare a apei de pe Dealul Târgului. În ianuarie, am avut o alunecare de teren. A fost afectat drumul de acces, împrejmuirea și o parte din clădire și după activitatea seismică din 13 și 41 februarie, a fost afectat destul de tare și pune în pericol alimentarea cu apă a întregului oraș și atunci a fost o prioritate să fie prinsă în această a doua tranșă”, a explicat prefectul Cristina Cilibiu.

Vizualizări: 4,004

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: