Târgu Jiu: Cât va economisi municipalitatea când va pune led-uri pe străzi

Municipalitatea se laudă cu economii importante pe care le va face anul viitor după ce va fi modernizat iluminatul stradal. Primăria Târgu Jiu a semnat un contract pe fonduri europene în valoare de cinci milioane de euro, bani pe care îi va folosi să îmbunătățească sistemul de iluminat stradal.

Lucrările vor demara de anul viitor, iar odată pus în aplicare, proiectul va ajuta municipalitatea să scadă suma pe care o plătește pentru iluminat în fiecare an. „Avem un proiect important, cel care presupune iluminatul pe bază de led-uri, un proiect foarte important pentru municipiul Târgu Jiu și în privința costurilor. Este un proiect în valoare de cinci milioane de euro care odată pus în valoare reduce costurile cu energia pentru iluminatul public stradal cu 30%”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

În prezent, primăria plătește în jur de 3 milioane de lei pentru iluminat în fiecare an. Odată ce vor fi montate led-uri în fiecare stâlp, atunci factura va scădea cu 30%. „Dacă ne raportăm la cei 30 de miliarde de lei vechi pe care îi plătim anual pentru iluminatul public din municipiul Târgu Jiu, doar din acest proiect avem o scădere cu 10 miliarde a costurilor pentru iluminatul public stradal. Asta în afara de arhitectura modernă pe care o presupune un astfel de proiect. Sunt proiecte care vin în întâmpinarea doleanțelor cetățenilor din Târgu Jiu”, a mai spus Romanescu, la Accent TV.

Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: