Primăria a făcut rost de bani pentru facturile restante

Primăria Arcani avea de achitat la acest sfârşit de an nu mai puţin de 7 facturi la diferiţi constructori care au realizat în comună lucrări prin PNDL. Unele erau restante de câteva luni, dar din fericire, în urma verificărilor care s-au făcut în teren de către cei de la Ministerul Dezvoltări pe lucrările finanţate prin acest program, primăria din Arcani a primit o parte din bani.

Primăria din Arcani a realizat în comună o serie de investiţii prin PNDL. Nici această localitate din Gorj nu a scăpat de verificările făcute de cei de la Ministerul Dezvoltării, împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Pentru că nu au fost probleme, investiţiile realizate vor fi decontate. "Am primit o parte din banii prin PNDL. Avem 7 facturi de achitat, unele de câteva luni. Ne-au dat 410.000 de lei şi cred că mai au să ne dea aproximativ 650.000 de lei. Banii sunt pentru şcoala de la Câmpofeni, podul de peste Sohodol, pentru dispensarul uman şi urmează să mai primim o altă parte pentru dispensar şi pentru şcolilele din Câmpofeni şi Stroieşti", a precizat primarul din comuna Arcani, Aristică Daniel Coiculescu.

Mai mult decât atât, primarul din Arcani susţine că cei care au venit în control s-au arătat foarte mulţumimţi de ceea ce au găsit în teren. "Vreau să vă spun că toate lucrările au fost cotate cu nota 10. În multe cazuri, stadiul fizic al lucrării depăşeşte ce ni s-a dat şi ce urmează să primim. Sunt constructori care nu au apucat să factureze ce au făcut", a mai spus primarul.

Autorităţile locale din comuna Arcani au făcut şi o solicitare pentru a primi suma de 90.000 de lei din fondul de rezervă al Guvernului ca să achite materialul lemnos achiziţionat pentru încălzirea unităţilor de învăţământ şi a primăriei, dar şi pentru plata la iluminatul public.

Vizualizări: 1,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: