Târgu Jiu: Discuții reluate pentru mutarea unor instituții la marginea orașului

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a reluat luni discuțiile cu prefectul de Gorj, privind mutarea unor servicii publice din clădirea Prefecturii undeva la marginea orașului. Fostul prefect Ciprian Florescu nu a fost de acord și s-a ajuns la un blocaj, dar actualul prefect Cristi Rujan este receptiv, susține Romanescu.

“Sper că astăzi am deblocat situația apărută acum doi ani, aceea cu transferul unor servicii către o altă destinație și mă refer la acea clădire de la Drăgoieni”, a spus Romanescu. făcând referire la serviciile de Permise, Înmatriculări și Pașapoarte.

Sute de oameni care au nevoie de astfel de documente vin din tot județul zilnic în centrul municipiului, cei mai mulți cu mașinile, fiind o sursă a aglomerării traficului.

Marți va fi o întâlnire cu conducerea Universității “Constantin Brâncuși”, pentru a pune la punct detalii legate de transferul clădirii de la Drăgoieni de la UCB la Ministerul de Interne și preluarea de către universitate a unui cămin din curtea Liceului “Ion Mincu”.

Primarul Marcel Romanescu speră ca toate demersurile să fie finalizate până la începutul anului viitor, pentru a se putea produce acest schimb de clădiri. “Toată lumea are de câștigat, cetățenii din Târgu Jiu prin deblocarea traficului, salariații celor trei servicii pentru că vor avea spațiu mai mare, univesitatea va avea o nouă locație pentru cazarea studenților în apropierea celui mai important edificiu pe care îl are în Debarcader”, a explicat primarul.

Vizualizări: 2,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: