Târgu Jiu: Noi străzi cu sens unic

Municipalitatea pregătește noi modificări în traficul din Târgu Jiu. Autoritățile locale se gândesc la noi străzi pe care să se circule pe un singur sens, iar cea de-a doua bandă să fie folosită drept parcare. Regula ar urma să se aplice în zona Pieței Mici, unde, afirmă primarul, vor fi create, în acest mod, în jur de 100 de noi locuri de parcare.

Primarul Marcel Romanescu a enumerat câteva străzi unde se discută deja să fie stabilit sens unic. Acestea se regăsesc în apropiere de Piața Mică, zonă care duce lipsă de locuri de parcare. În curând, se va putea parca fără probleme chiar în stradă în timp ce circulația se va desfășura pe un singur sens.

Momentan, comisia de circulație de la nivelul primăriei are în discuție Strada Unirii și Strada 1 Decembrie. “Nu mai pot sta să aștept până se va finaliza centura. Voi realiza un studiu de trafic. Am așteptat crezând că pot să fac un studiu de trafic după ce se va finaliza centura, dar asta ar însemna să blochez multe decizii pe care le-aș putea lua. Sunt foarte multe străzi, nu vorbesc de bulevardele principale, în care trebuie să luăm decizii pentru folosirea acelor benzi cu sens unic. Mă refer la Strada Unirii, de la foștii Pompieri spre Piața Mică, și 1 Decembrie, de la Spiru Haret spre Piața Mică. Acestea, după o decizie care se va lua în perioada imediat următoare în comisia de circulație, vor fi străzi cu sens unic”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

În acest fel, a dat asigurări edilul, vor fi create noi locuri de parcare în zonă. „O parte din stradă va avea destinație circulație cu sens unic, cealaltă bandă va fi folosită pentru parcare. Zona Pieței Mici nu ne oferă foarte multe oportunități. Ne-am gândit să achiziționăm mai multe terenuri, dar nu avem de unde achiziționa pentru a crea locuri de parcare. Cred că această decizie se va dovedi înțeleaptă. Lăsăm cartierele Bărboi și A. I. Cuza, ca un sens giratoriu mare pentru acea zonă, și creăm cel puțin 100 de locuri de parcare pe una din benzi, iar cealaltă pentru circulația cu sens unic”, a mai adăugat primarul, la Radio Accent.

Vizualizări: 4,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: