Târgu Jiu, hoţie şi circ

Tupeul aleşilor locali este la fel de mare la Târgu Jiu, ca şi al parlamentarilor pe care îi vedem la televiziunile centrale. Aleşii cred că dacă au fost votaţi pot face orice, ca şi cum omul când a mers la vot le-a semnat un cec în alb. Oamenii ăştia votează ce vor ei, cum vor ei, afişând fără jenă interese personale, care contravin cu interesele comunităţii, iar pentru tot ce fac invocă faptul că au voturi în spate.

Marţi a fost transmisă în direct pe Facebook o şedinţă a consilierilor din Târgu Jiu, cărora nişte cetăţeni, la rândul lor persoane publice, li se adresau cu: maidanezule, eşti un gunoi; locul vostru e la puşcărie; aveţi milioane de euro din afacerile cu statul şi aşa mai departe. Nu aşa ar trebui să se desfăşoare o şedinţă de Consiliu Local. Consilierii locali nu ar trebui să ia sau să nu ia decizii sub presiunea unor grupuri de oameni. Din păcate însă, cu bunul simţ nu mai poţi rezolva nimic în ziua de azi. Aleşii ăştia au capturat tot, instituţii, partide, sunt aproape siguri pe noi mandate, aşa că îşi fac mendrele cum vor. Nu doar că nu le pasă de comunitate, dar o sfidează pe faţă, bazându-se pe faptul că tot ei vor fi pe liste în 2020.

Discuţia de marţi era legată de o parcare din Târgu Jiu, pe care majoritatea PSD-ALDE vrea să o mărite unui privat pe încă 49 de ani. Nu ar fi nimic în neregulă cu asta, dacă totul ar fi transparent, dacă firmele private care vor să participe la licitaţie ar avea şanse egale. Consilierii au refuzat însă să asculte toate argumentele, unii chiar au susţinut că votează ceva, deşi în hârtii scria altceva, doar pentru ca oamenii care nu au documentele în faţă să nu înţeleagă nimic. Acolo este în mod clar o şmecherie şi se vede din modul în care taberele încearcă să îşi impună punctul de vedere.

Ce fac aleşii locali la Târgu Jiu, fac ăia mari la Bucureşti. Au votat fără ruşine modificări ale codurilor penale doar pentru a scăpa Dragnea şi alţii ca el de puşcărie. În ciuda evidenţei, spun pe la televizor că luptă împotriva abuzurilor, iar unii oameni, săracii, chiar îi cred. Dacă la Târgu Jiu au fost doi-trei oameni care au pus presiune pe consilieri, la Bucureşti au fost sute de mii în stradă. Din păcate, aleşii lipsiţi de bun simţ au cam avut câştig de cauză. Cred însă că şi la Târgu Jiu, şi la Bucureşti, votul îi va taxa dur în 2020. Cu cât tupeul e mai mare, cu cât furtul e mai pe faţă, cu cât sfidarea e mai evidentă, cu atât mai mult oamenii vor merge la vot. Pentru că aşa-zişii aleşi de astăzi abia au votul a un sfert din populaţie, că restul nu s-a dus la vot. Nesimţirea aleşilor va fi însă cea mai bună mobilizare pentru alegerile care urmează.

Vizualizări: 1,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: