Dăncilă, s-a răcit şampania!

„Finalizare stadion Târgu Jiu. Organizaţia Gorj unde sunteţi? Să puneţi şampania la rece că vin la inaugurare. Ştiu că vă place fotbalul, ştiu că românii iubesc fotbalul, de aceea în programul de guvernare avem construcţia a patru noi stadioane, Steaua, Dinamo, Rapid şi Arcul de Triumf. Vor fi folosite ca stadioane de antrenament pe perioada Campionatului European din 2020”, spunea premierul Viorica Dăncilă în discursul pe care l-a avut la Congresul PSD.

Era sâmbătă, 10 martie 2018. Au trecut trei luni de atunci şi guvernul încă nu a aprobat cele două milioane de euro necesare pentru finalizarea stadionului din Târgu Jiu.

Extinderea şi modernizarea stadionului din Târgu Jiu a început în 2015. Calculul era să fie finalizat până la parlamentarele din 2016, să aibă Ponta cu ce se lăuda, dar nu a fost să fie. În 2017, autorităţile locale promiteau din lună în lună că îl termină. A trecut aprilie, a trecut mai, au venit alegerile parţiale, s-a schimbat primarul. Abia prin toamna trecută s-a aflat că stadionul de 20 de milioane a fost făcut degeaba, pentru că mai este nevoie de o altă investiţie, de 2 milioane de euro, pentru conectarea la utilităţi. Un subiect ascuns timp de câţiva ani opiniei publice.

Aşa că stă municipiul Târgu Jiu de luni bune cu un stadion terminat, dar imposibil de folosit, în aşteptarea noii finanţări de două milioane de euro. Într-o jumătate de an s-au luat vreo două aprobări, de la ultima au trecut vreo cinci săptămâni şi proiectul de hotărâre nu a intrat în şedinţă de guvern. Aici sunt două posibile explicaţii. Prima ar fi aceea că nu sunt bani. A doua, că primarul Romanescu a promis că trece la PSD şi s-a răzgândit. Posibil să fie valabile ambele.

Între timp, şampania pentru Viorica Dăncilă s-a răcit, dar stadionul se degradează, nefolosit fiind. Cine trece pe lângă stadion vede că a mai picat câte un profil metalic ici, colo. Cine are acces înăuntru a văzut că mai plouă în parcarea subterană, că mai pică tencuiala, că s-a mai desprins câte o gresie.

Din păcate însă, ne-am obişnuit prea mult cu bătaia de joc pe bani publici, aşa că situaţia de la stadionul din Târgu Jiu nu mai revoltă pe nimeni. Mai ales că fotbal de calitate nu vom vedea prea curând pe arena din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: