Târgu Jiu, luat cu asalt de 400 de pugilişti

România va fi reprezentată de un lot de 16 pugilişti (10 băieţi şi 6 fete), în frunte cu campionii europeni en titre Robert Jitaru şi Paul Andrei Arădoaie, la Campionatele Europene de box pentru seniori şi senioare Under-22 (25 martie -1 aprilie), găzduite în România pentru al doilea an consecutiv, de această dată, la Târgu Jiu.

Obiectivul băieţilor la această competiţie este cucerirea a 1-2 medalii şi 1-2 clasări pe locul 5. Valentin Vrânceanu, antrenorul principal al lotului de seniori Under-22, a declarat că Jitaru şi Arădoaie, campioni europeni anul trecut la Brăila, au câştigat mai multă experienţă faţă de anul trecut, dar pe de altă parte toţi adversarii vor veni cu gândul să-i bată pe campioni: „Noi avem ca obiectiv 1-2 medalii şi 1-2 locuri 5. Jitaru şi Arădoaie au prins mai multă experienţă faţă de anul trecut, au mai multă forţă, dar pe de altă parte toţi vin să-i bată pe ei, sunt campioni, însă sperăm să facă o figură frumoasă. Avem şi alţi tineri de perspectivă care se pot afirma. E vorba de Petre Gîrleanu, campion mondial de juniori, Alberto Biro, Andrei Udubaşa şi Cristian Filip. Din păcate, în pregătire nu am avut continuitate şi ne doare lipsa meciurilor internaţionale”.
La competiţie şi-au anunţat participarea circa 400 de pugilişti şi pugiliste din 37 de ţări, iar intrarea la galele programate în Sala Polivalentă din Târgu Jiu va fi gratuită.
Lotul de seniori se reuneşte joi la Târgu Jiu şi va participa la un cantonament comun, care include meciuri de pregătire, în compania echipelor Italiei, Ungariei, Bulgariei şi Finlandei.

Lotul de seniori Under 22:
Cat. 49 kg: Petre Cosmin Gîrleanu (CS Hunedoara);
Cat. 52 kg: Florin Bălteanu (CS Pandurii Târgu Jiu);
Cat. 56 kg: Robert Jitaru (CSA Steaua Bucureşti);
Cat. 60 kg: Andrei Udubaşa (CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
Cat. 64 kg: Vasile Suciu (CSM Bacău)
Cat. 69 kg: Dumitru Vicol (CSM Suceava)
Cat 75 kg: Viorel Fîciu (CSM Craiova)/Adrian Botuşan (CSM Suceava) - rezervă;
Cat. 81 kg: Alberto Biro (CSM Bacău)
Cat. 91 kg: Paul Arădoaie (CS Dinamo)
Cat. +91 kg: Cristian Filip (CS Dinamo)
Antrenori: Valentin Vrânceanu, Dumitru Dorobanţu, Relu Auraş şi George Pertea.

Lotul de senioare Under 22:
Cat. 48 kg: Cristina Aciobăniţei (CS Botoşani)
Cat. 54 kg: Ştefania Lazăr (CSM Drobeta)
Cat. 57 kg: Cristina Cosma (CSA Steaua)
Cat. 60 kg: Dana Borzei (CSM Bistriţa)
Cat. 64 kg: Georgiana Avram (CSM Craiova)
Cat. +81 kg: Alina Gabriela Ene (CSM Slatina)

Vizualizări: 438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: