Târgu Jiu: Lucrări de modernizare a reţelei de canalizare

Municipalitatea din Târgu Jiu a demarat lucrările de înlocuire a vechiului colector de canalizare care face legătura între partea de nord a oraşului şi staţia de tratare a apelor uzate, amplasată în partea de sud a oraşului. Circa 5 km de conductă va fi schimbată, asta pentru că mai mereu se colmata şi se impuneau intervenţii pentru remedierea problemelor. Acum apele uzate vor fi preluate de o conductă de o capacitate mai mare.

Lucrările de înlocuire a vechiului colector de canalizare au fost demarate pe strada 14 Octombrie din municipiul Târgu Jiu, iar până în toamna acestui an se va monta noua reţea până pe strada Tineretului. Proiectul face parte din Programul Operaţional Sectorial de Mediu privind partea de reabilitare şi modernizare a reţelelor de canalizare şi alimentare cu apă a oraşului. “Este vorba de un colector nou, cu un diametru de 600mm, care va crea condiţiile privind preluarea apei menajere dinspre partea de nord a municipiului. Odată cu finalizarea acestui colector, plecând din intersecţia Luncilor, ţinând strada 14 Octombrie va merge către partea de nord, pe prelungire Brâncuşi, Bulevardul Constantin Brâncuşi, pe Vasile Alecsandri, până undeva în zona strada Tineretului. Toate aceste lucrări nu fac decât să înlocuiască reţele vechi de canalizare care nu de puţine ori au creat disconfort cetăţenilor şi creează condiţii pentru preluarea apelor uzate dinspre partea de nord, însemnând tronsoanele dinspre Iezureni, tot ce înseamnă străzi laterale”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Valoarea întregii investiţii este de 27 de milioane. Sunt fonduri nerambursabile. Beneficiar este societatea Aparegio, care gestionează aceste lucrări.

Alte lucrări

În afară de lucrările de înlocuire a reţelei de canalizare ce pleacă din strada 14 Octombrie, se mai realizează aproximativ 20 de km de reţea de canalizare. Reţele noi sunt montate pe Calea Severinului, Meteor, Şuşiţa, Călăraşi, Panduri,până la podul de la Şuşiţa. În acelaşi timp, se lucrează la reabilitarea reţelelor de apă pe circa 18 km. Municipalitatea dă asigurări că va reface şi străzile afectate de aceste lucrări în perioada 2014-2020, pe fonduri europene.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: